Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 36 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på: Jobba hos oss.

Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap (Umeå universitet) söker en doktorand.

Är du intresserad av hur föroreningar kan påverka djurs beteende? Är du även intresserad av att vara delaktig i utvecklingen av nästa generations ljudbaserade miljöövervakningsverktyg? I så fall, sök denna fyra år långa doktorandanställning hos oss i Umeå. Inom forskarutbildningen kommer du att få chansen till att studera hur vanliga föroreningar påverkar invertebrater i mark och vatten. Du kommer att vara en del av en kreativ forskningsmiljö där vi jobbar tvärvetenskapligt i gränsområdet mellan miljövetenskap och teknik. Vår forskning syftar till att öka vår förståelse för hur miljöföroreningar kan påverka ekosystem i mark och vatten.

Jonatan Klaminder kommer att vara huvudhandledare.

 

Kompetenskrav

För att bli antagen till utbildning på forskarnivå krävs det att den sökande har grundläggande behörighet genom avlagd examen på avancerad nivå, eller slutförda kursfordringar om minst 240 högskolepoäng varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå eller motsvarande kvalifikationer.

För att uppfylla kravet på särskild behörighet att antas till forskarutbildning i miljövetenskap krävs att den sökande har godkända kurser relevanta för ämnesområdet om minst 120 högskolepoäng. Minst en kurs på avancerad nivå i ett ämne som är centralt för den forskarstuderandes planerade inriktning ska ingå liksom ett självständigt arbete (examensarbete) med miljöinriktning om minst 15 högskolepoäng ska ingå. Kraven på förkunskaper enligt ovan anses uppfyllda även av den som på annat sätt förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper. Kraven ska vara uppfyllda vid antagning till forskarutbildningen.

Vi förväntar oss att den sökande har en akademisk bakgrund miljövetenskap, ekotoxikologi, teknik eller motsvarande. Till denna anställning söker vi en person som gärna jobbar tvärvetenskapligt mellan ovannämnda discipliner.

Erfarenhet från studier av djurbeteende är meriterande. En annan merit är erfarenhet av ljudbaserad teknik.

 

Villkor för anställningen

Anställningen syftar till en doktorsexamen och doktorandens huvuduppgift är att ägna sig åt egen forskarutbildning vilket innefattar såväl deltagande i forskningsprojekt som forskarutbildningskurser. I arbetsuppgifterna kan undervisning och annat institutionsarbete (upp till max 20%) ingå. Anställningen är tidsbegränsad till fyra år heltid eller upp till fem år vid undervisning deltid. Löneplaceringen sker enligt fastställd lönestege för doktorandanställning.

 

Så här ansöker du

Du ansöker via vårt rekryteringssystem senast den 1 februari 2022. Ansökan ska bestå av följande handlingar skrivna på engelska eller svenska.

Ansökan ska innehålla:

1. Kortfattad beskrivning (max 2 sidor) av varför du är intresserad av och lämpad för befattningen
2. Curriculum vitae (CV)
3. Styrkt kopia på examensbevis
4. En lista på dina universitetskurser, med betyg
5. Kopior på eventuella publikationer/examensarbete

Handlingar som skickas elektroniskt ska vara i formaten Word eller PDF.

 

Kontakt

Vid frågor rörande anställningen var vänlig kontakta professor Jonatan Klaminder, jonatan.klaminder@umu.se

 

Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap (EMG) bedriver forskning och forskarutbildning inom ämnena ekologi, miljövetenskap och naturgeografi. Institutionen har ca 120 medarbetare, varav 24 är doktorander. För mer information, se https://www.umu.se/institutionen-for-ekologi-miljo-och-geovetenskap/ 

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1800-21
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-11-30
Sista ansökningsdag 2022-02-01

Tillbaka till lediga jobb