Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin, avdelning Hållbar Hälsa arbetar i ett projekt kring vektorburna sjukdomar för att förstå samband mellan populationer av myggor och framväxande myggburna sjukdomar beroende på miljöförändringar i syfte att förhindra framväxten av nya sjukdomar och smittspridning. Vi söker nu en projektassistent till vårt forskningsteam.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter är att ta fram och sammanställa information och data rörande viktiga sjukdomsspridande myggarter globalt; främst vad gäller deras respektive utbredning, deras typiska habitat och livsbetingelser. Du förväntas att under handledning av seniora forskare i gruppen ta en betydande roll i att presentera resultat av sammanställningen i fackgranskade vetenskapliga tidskrifter. Utöver detta förväntas du stödja arbetet i forskningsgruppen med utveckling av sjukdomsmodeller för vektorburna sjukdomar genom att göra litteratursammanställningar för parametrar som sedan används som ingångsvärden i modellerna.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har Master- eller magisterexamen i bioinformatik, molekylärbiologi eller motsvarande.
Ett krav är också att du har dokumenterad erfarenhet från forskningsarbete med sjukdomsvektorer, vektorburna sjukdomar och vektorers geografiska utbredning och miljömässiga livsbetingelser; främst i tropiska och subtropiska delar av världen.
Du behöver också ha goda muntliga och skriftliga färdigheter i engelska.

Det är önskvärt att du har erfarenhet från arbete med att publicera vetenskapliga arbeten utifrån litteraturstudier eller fältarbete kring myggors förekomst och utbredning, att du har arbetat med artbestämning av sjukdomsbärande myggarter, samt är orienterad i de huvudsakliga taxonomiska grupperna av myggor vilka är kopplade till viktiga vektorburna sjukdomar.

Villkor

Visstidsanställning 18 månader

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1793-21
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2022-01-11
Sista ansökningsdag 2022-02-08

Tillbaka till lediga jobb