Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

På institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering bedriver vi forskning och undervisning inom våra sex ämnesområden: Arbetsterapi, Fysioterapi, Geriatrik, Idrottsmedicin, Rehabiliteringsmedicin och Rättsmedicin.

Beskrivning

UMeHealthLab är utformat för att möta kraven på en högteknologisk infrastruktur och omfattar olika typer av tekniska lösningar och utrustning inklusive AI (artificiell intelligens). Här kommer framtida, personanpassade e-hälsolösningar som syftar till att främja hälsa och egenvård tas fram, utvecklas och testas tillsammans med målgrupperna. Labbet är designat som en lägenhet vilket möjliggör utveckling av hembaserade e-hälsolösningar och samskapande fysiskt och på distans. Labbet kommer användas av både forskare, kliniker samt utbildningsprogrammen vid medicinska fakulteten vid Umeå universitet.

UMeHealthLab utgör en del av den tvärvetenskapliga, fakultetsöverskridande infrastrukturen UMeHealth.

Förutsatt att extern finansiering tillåter kommer det att finnas möjlighet att delta i forskningsprojekt som drivs inom labbet.



Arbetsuppgifter

•  Planera och organisera aktiviteter och marknadsföring

•  Prioritera bland och planera för olika forskningsprojekt och undervisningsaktiviteter

•  Utveckla rutiner för att etablera och driva UMeHealthLab långsiktigt

•  Utveckla och genomföra utbildningsworkshops och/eller material om tillgänglig utrustning

• Arrangera seminarieserie om e-hälsa (med syfte att sprida information av intresse för fakultet, universitet, Region, kommun, forskare och kliniker)

•  Delta i organisation av doktorandkurs inom e-hälsa.

•  Inrätta ett rutiner för användaravgifter, faktureringsunderlag och avtal samt att ansvara för och administrera bokningar i TimeEdit mm.

• Ansvara för support, uppdatering, ev programmering samt service av tillgänglig utrustning

•  I förekommande fall samarbete med föreståndare/pågående projekt i UMEX. Arbetet kommer ske i nära samarbete med styrgruppen för UMeHealthLab och föreståndaren kommer även ingå i och rapportera till e-hälsarådet vid Medicinska Fakulteten, Umeå universitet.

Kvalifikationer

•  Högskoleutbildning inom relevant område,

•  Dokumenterad kompetens och erfarenhet från multidisciplinära forskningsprojekt som tillämpar eller utvecklar digital teknologi för bättre hälsa och välmående, samt utveckling av framtidens teknologier (artificiell intelligens, nya interaktiva gränssnitt som robotik, digitala assistenter och

förstärkt verklighet (augmented reality)).

•  Erfarenhet av att tala inför folk, instruera och hålla workshops och/eller att utbilda användare i olika system

•  Teknisk kompetens för att kunna supporta och uppdatera tillgänglig utrustning i labbet

•  Förmåga att samarbeta med forskare inom olika forskningsområden och i en internationell, mångkulturell miljö

•  Goda organisatoriska egenskaper och förmåga att prioritera

 

Övriga önskvärda kvalifikationer
 

•  Meriterande är doktorsexamen inom relevant område samt kännedom om/förtrogenhet med universitetets organisation/arbetssätt.

•  Gediget intresse för digital teknologis möjligheter för bättre hälsa och välmående, och för att utveckla framtidens teknologier som kommer att baseras på artificiell intelligens och nya interaktiva gränssnitt som robotik, digitala assistenter och förstärkt verklighet.

 

Villkor

Visstidsanställning 50% tjänstgöringsgrad



Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt ÖK
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1596-21
Kontakt
  • Karin Wadell, 090-786 98 87
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-11-08
Sista ansökningsdag 2021-12-29

Tillbaka till lediga jobb