Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Vi söker nu projektassistenter till våra projekt inom logopedi. I DESIRE-studien undersöker vi förekomsten och naturalförloppet av sväljsvårigheter i det akuta skedet av stroke samt effekten av en ny behandlingsmetod. I översättnings- och valideringsstudien översätts och valideras två internationellt välkända screeningtest för att bedöma sväljförmågan bland patienter i den akuta fasen av stroke, efter långvarig intubering (konstgjord andning) och inom den geriatriska populationen. Idag saknas det validerade sväljtest för användning inom svensk sjukvård.

Arbetsuppgifter
Arbetet innefattar bedömning av sväljförmåga hos inneliggande patienter, samt behandling och sammanställning av forskningsmaterial. Resor till medverkande kliniker inom Region Västerbotten eller Region Norrbotten för materialinsamling kan förekomma.

Kvalifikationer
Godkänt resultat från kursen Förvärvade tal-, språk-, och sväljstörningar 1 och 2 inom Logopedprogrammet, eller motsvarande. Den som tillträder tjänsten måste vara ordningsam och följa projektets insamlingsprotokoll, samt kunna anpassa sin arbetstid till projektets insamlingsperioder.

Det är meriterande om du har erfarenhet av sväljbedömningar, både screening och videoendoskopisk undersökning av sväljningen hos personer drabbade av stroke eller motsvarande. Arbete med materialinsamling, och -bearbetning inom liknande forskningsprojekt är också starkt meriterande.

Villkor
Arbetet genomförs i en klinisk miljö och förutsätter fysisk närvaro, samt ett åtagande om att sekretess upprätthålls gällande det patientnära arbetet.

20% anställning i upp till 12 månader dock längst till och med 211231. Tillträde 1 januari 2022 eller enligt överenskommelse

För ytterligare information, kontakta projektledare Patricia Hägglund: patricia.hagglund@umu.se Ansökan ska innehålla:

  1. Personligt brev
  2. CV, inklusive Ladok-utdrag.
  3. Kontaktinformation till minst två referenspersoner.
Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Januari 2022 eller enligt överenskommelse
Löneform fast månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1676-21
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-11-11
Sista ansökningsdag 2021-12-02

Tillbaka till lediga jobb