Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på: Jobba hos oss.

Ekonomienheten är universitetets sammanhållande resurs för den ekonomiadministrativa processen. Vi har tre verksamhetsområden; redovisning, reskontra och ekonomisystem. Genom vårt arbete bidrar vi till ökad kompetens som i sin tur leder till kvalitetssäkrad redovisning för hela universitetet.

Vi söker en biträdande enhetschef då nuvarande biträdande enhetschef går i pension. Du är organisatoriskt placerad på Ekonomienheten och ingår i ledningsgruppen inom enheten. 

Arbetsuppgifter
Som biträdande enhetschef består dina huvudsakliga arbetsuppgifter av ansvar för personal, arbetsmiljö, utbildning och information, webb samt konsultuppdrag. Du är närmaste chef för ca. 16 personer och har processansvar för kundreskontraprocessen, utbildningsprocessen samt vår ekonomipool. Du kommer att vara enhetschefens ersättare vid dennas frånvaro. Du arbetar nära enhetschefen med att leda verksamheten mot våra mål. I din tjänst ingår att även att arbeta praktiskt med ekonomifrågor, vilket utgör ca 40 % av tjänsten.

Kompetenskrav
Vi söker dig med ekonomisk utbildning på högskolenivå, företrädesvis inom området redovisning, eller motsvarande kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet. Du har några års dokumenterad erfarenhet av arbete som chef/ledare med personalansvar. Du har stort intresse för personalfrågor och brinner för att få personalen att växa.

Vi söker dig som har ett kundorienterat arbetssätt då arbetet innebär många kontakter och kräver god samarbetsförmåga. Du ska också ha god förståelse för den ekonomiadministrativa processen. Vidare har du erfarenhet och goda kunskaper i Officepaketet och särskilt Excel, samt arbete med de olika delarna av ett ekonomisystem. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av statlig redovisning.

Arbetet är i hög grad självständigt och du planerar det utifrån givna tidpunkter i samarbete med enhetschef. Du är lyhörd och kan kommunicera väl i tal och skrift, på både svenska och engelska. Du har god förmåga att se samband, kan skapa enkla och tydliga strukturer samt förmedla dem på ett pedagogiskt sätt. Du har ett flexibelt och lösningsorienterat förhållningssätt. Du är ansvarstagande, noggrann, empatisk samt prestigelös.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Villkor
Anställningen är på heltid, tillsvidare. Provanställning kan komma att tillämpas.

Sista ansökningsdag är 2021-10-11

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1301-21
Kontakt
  • Christina Adolfsson, +46 90 7865178
  • Linda Taawo, 090-7867977
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-09-17
Sista ansökningsdag 2021-10-11

Tillbaka till lediga jobb