Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Institutionen för integrativ medicinsk biolog (IMB) söker nu en projektledare till en visstidsanställning under ett år med start 21-10-01 eller enligt överenskommelse. Tjänstgöringsgraden är 70%.

Beskrivning

Umeå Universitet genom IMB är koordinator för Centre for Advanced Medical Products (CAMP), som är ett nationellt centrum för utveckling och tillverkning av avancerade terapiläkemedel (Advanced Therapy Medicinal Products, ATMP) inom Vinnovas program för Biologiska läkemedel. Centrumet startade 2018 och löper fram till och med 2023. CAMP samlar i dagsläget 36 partners från akademi, sjukvård och industri vilka i samarbete bedriver forskningsprojekt kring utveckling av tillverkningsprocesser, tillverkning och logistik kring ATMP.

Vi är också part i det nationella projektet ”Sverige ledande inom avancerade terapier 2030”, som är ett av fem innovationssystemutvecklingsprojekt inom Vinnovas program Visionsdriven Hälsa. Projektet samlar ett 20-tal partner från akademi, sjukvård, industri och myndigheter och har som långsiktigt mål att bidra till ett hållbart och mer effektiv svenskt innovationssystem för ATMP. Projektet drivs av ett kärnteam av sju personer med kompletterande kompetenser och som i samverkan med olika aktörer initierar och driver aktiviteter som skall leda till att utveckling och implementering av avancerade läkemedel i Sverige främjas.

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär främst uppgifter kring följande två roller:

  • - Centrumföreståndare för CAMP
  • - Deltagare i kärnteamet för ovannämnda Visionsdriven Hälsa-projekt.

Rollen som centrumföreståndare innebär att leda centrumets programkontor bestående av ca 10 personer. Programkontoret utgör centrumets operationella ledning som på uppdrag av CAMPs styrelse ansvarar för att centrumets verksamhet drivs på ett ändamålsenligt sätt mot uppställda mål. Arbetsuppgifter och ansvar inkluderar att: förbereda och leda programkontorets möten som sker varannan vecka; initiera, utveckla och driva centrumets arbetsprocesser; fungera som kontakt för centrumets partners; samt rapportering till centrumets styrelse.

Rollen som deltagare i kärnteamet för Visionsdriven Hälsa-projektet innebär främst att ansvara för de aktiviteter som syftar mot projektet mål att skapa en nationell kraftsamling och ökad internationalisering av svensk verksamhet inom ATMP-området. I rollen ingår också att medverka i projektets arbete för att främja områdets industriella utveckling, respektive utbildningsinsatser som syftar till att säkra framtida kompetensbehov.

Arbetsuppgifter utöver ovanstående kan bli aktuella beroende på om Umeå Universitet engagerar sig i ytterligare projekt inom ATMP-området.

Kvalifikationer

Den sökande ska ha en doktorsexamen samt postdoktoral erfarenhet inom ett relevant vetenskapligt ämne till exempel cell- och genterapi, regenerativ medicin eller biomaterialvetenskap och gärna en docentkompetens. Vidare ska den sökande visa på god kännedom om möjligheter och hinder i innovationsprocessen kring ATMP, samt ha dokumenterad erfarenhet av att leda större tvärvetenskapliga och tvärsektoriella projekt samt centrumbildningar.

Då de två aktuella projekten i hög grad handlar om innovation baserad på vetenskapliga och tekniska framsteg, bör den sökande ha en solid vetenskaplig grund inom ett relevant område. Särskilt meriterande är det om den sökande har god kännedom om de två aktuella projekten, samt om Vinnovas villkor och förväntningar på de initiativ de finansierar. Vi tror att dina personliga egenskaper för att lyckas är god analytisk och strategisk förmåga, liksom förmåga att driva utveckling och förändring i samarbete med aktörer med olika bakgrund och perspektiv. Goda språkkunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Ansökan

Du gör din ansökan via vårt rekryteringssystem Varbi. Din ansökan ska vara inkommen senast 21-09-17 och innehålla följande:

- CV med publikationslista

- Personligt brev

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Paul Kingham, paul.kingham@umu.se

 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2021-10-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 70%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1168-21
Kontakt
  • Paul Kingham, paul.kingham@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-08-31
Sista ansökningsdag 2021-09-17

Tillbaka till lediga jobb