Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Institutionen för Informatik söker nu en förste forskningsassistent för ett pågående projekt vid instiutionen.

Projektet Västerbotten utan gränser, som finansieras av Vinnova, syftar till att skapa en modell för digital nära vård där digital teknik används för att utveckla nya arbetssätt och effektivare kompetensutnyttjande.

Arbetet i projektet omfattar bland annat inhämtning av användarbehov och behovsanalyser, test av utvecklade koncept och utvärdering av projektets måluppfyllelse. I denna tjänst kommer även viss institutionstjänstgöring förekomma.

Om anställningen
Anställningen är en tidsbegränsad anställning på 35% med start 2021-09-01 till och med 2022-11-30. Placering är vid institutionen för Informatik, Umeå Universitet, och innehavaren av anställningen förväntas delta i institutionsgemensamma aktiviteter i den mån det finns utrymme i tjänsten.

Kvalifikationer
För att vara behörig att anställas som förste forskningsassistent krävs avlagd doktorsexamen i informatik eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen i ämnet informatik. För behörighet till denna anställning krävs att den sökande i betydande omfattning bedrivit forskning med tydliga inslag av e-hälsa. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska.

Det är starkt meriterande att du har publicerat i internationella vetenskapliga tidskrifter och har relevant pedagogisk kompetens. Stor vikt kommer att läggas vid god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Ansökan
Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi. 

Vid institutionen för Informatik bedrivs forskning och utbildning med fokus på digitalisering av
samhälle, organisationer och interaktion. Digital teknik har blivit en möjliggörare för förändrade sätt att leva och bedriva verksamhet på. I vår forskning studerar vi dessa förändringar och förändringsprocesser och vi studerar samspelet mellan människa och teknik för att förstå teknikens möjligheter och dess begränsningar. I våra studier av digitalisering rör vi oss i många kontexter såsom offentlig sektor, media, spel, underhållning, finansbolag, entreprenörskap, IT-bolag, tillverkande industri och handel. Läs mer om vår forskningsmiljö på www.umu.se/informatik

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2021-09-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 35
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1083-21
Kontakt
  • Katrin Jonsson, 090-786 93 87
  • Tina Lundmark, 090-786 64 38
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-06-23
Sista ansökningsdag 2021-07-15

Tillbaka till lediga jobb