Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Beskrivning
Umeå Plant Science Centre (UPSC) är ett internationellt erkänt centrum inom området experimentell växtbiologi. Inom UPSC är forskning om växters cell- och molekylärbiologi ett profilområde. Vi söker en första forskningsingenjör vid Institutionen för fysiologisk botanik, som är en del av Umeå Plant Science Centre.

Vårt projekt studerar de molekylära mekanismerna som skyddar fotosyntetiska organismer mot abiotisk stress, särskilt överskott av ljusenergi. Vi använder både Arabidopsis och vintergröna växter och använder ett brett spektrum av tillvägagångssätt, inklusive genetik, komparativ genomik, biokemi, biofysik och fysiologi.

Arbetsuppgifter
Vi söker en kreativ och entusiastisk kollega som är beredd att arbeta både självständigt och i samarbete med andra. Du kommer att arbeta med användning av in vitro- och in vivo-metoder för att undersöka genetiska egenskaper hos komponenterna involverade i fotoprotektionen qH. Arbetsuppgifterna innebär även EMA-mutantscreening av Arabidopsis thaliana, validering och karakterisering av tidigare isolerade EMS-linjer, platsriktad mutagenes av AtLCNP samt analys av transkriptionsfaktorer.

Kvalifikationer
Du har doktorsexamen inom växtbiologi, eller motsvarande. Mycket goda färdigheter i muntlig och skriftlig engelska och mycket god förmåga att arbeta självständigt samt god samarbetsförmåga krävs. Erfarenhet av och kunskap om genetik är meriterande, i synnerhet av molekylärbiologiska metoder för Arabidopsis inklusive EMS-mutantscreening, rekombinant proteinrening och ”yeast-one-hybrid”/EMSA analys av transkriptionsfaktorer.

Villkor

Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad till 2022-01-31. Tillträde 2021-08-16 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansökan skall innehålla (1) ett personligt brev (2) CV med full publikationslista och kopior på relevanta examen (3) en beskrivning av forskningserfarenhet (4) Redogörelse för forskningsintresse.

Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi och vara inkommen till Umeå universitet senast 13 juli 2021.

För mer information var vänliga kontakta Alizée Malnoë via e-post alizee.malnoe@umu.se.

 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2022-01-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 16 augusti 2021 eller enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1034-21
Kontakt
  • Alizeé Malnoe, 090 786 54 59
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-06-23
Sista ansökningsdag 2021-07-13

Tillbaka till lediga jobb