Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

På institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering bedriver vi forskning och undervisning inom våra sex ämnesområden: Arbetsterapi, Fysioterapi, Geriatrik, Idrottsmedicin, Rehabiliteringsmedicin och Rättsmedicin.

Vi söker en postdoktor vid avdelningen för fysioterapi till ett forskningsprojekt om digital fallprevention för seniorer. Anställningen avser heltid under två år. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

 

Projektbeskrivning

Som postdoktor kommer du att arbeta i projektet Säkra steg där vi utvärderar nya digitala metoder för att ge stöd till äldre personer att komma igång med och underhålla fallpreventiv träning. I forskargruppen har vi tillsammans med äldre personer utvecklat appen Säkra steg som nu utvärderas i en randomiserad kontrollerad studie med drygt 1600 deltagare över 70 år från hela landet (se www.sakrasteg.se).

Arbetsuppgifter

I din roll som postdoktor kommer du att ingå i ett team av seniora och juniora forskare med en tvärvetenskaplig inriktning. Tillsammans med forskargruppen kommer du framför allt att arbeta med analys, manusskrivande och spridning av resultat från den pågående studien. Både kvalitativa och kvantitativa metoder används i projektet. Du kommer även att vara delaktig i vidareutveckling av digitala stöd för äldre personers träning där kontakt med framtida användare och andra forskare/utvecklare ingår.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha avlagt doktorsexamen inom fysioterapi eller annat för projektet relevant ämne. I första hand bör den komma i fråga som har avlagt sin examen högst tre år före ansökningstidens utgång. Vi letar efter en kandidat med förmågan att arbeta självständigt såväl som en del av ett team. Det är meriterande att ha erfarenheter av arbete relaterat till projektets inriktning såsom erfarenhet av både kvantitativa och kvalitativa studier, kunskaper i beteendeförändringsteorier samt erfarenhet av arbete med äldre personer och av design av digitala medier och utveckling av e-hälsoverktyg.

Ansökan skall innehålla

  • Curriculum Vitae
  • En kort beskrivning av dina forskningsintressen, varför du är intresserad av tjänsten och hur du kan bidra till det aktuella projektet (max 1 A4-sida)
  • En publikationsförteckning och kopior av relevanta artiklar (max 5 st)
  • Kopior av relevanta examensbevis
  • Namn och kontaktinformation till minst två referenspersoner

Du ansöker via vårt e-rekryteringssystem som du kan nå via applikationsknappen nedan. När ansökan tas emot kommer du att få ett bekräftelsemail.

Närmare upplysningar lämnas av Marlene Sandlund, 090-786 95 30, marlene.sandlund@umu.se.


Välkommen med din ansökan!Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-844-21
Kontakt
  • Marlene Sandlund, universitetslektor, marlene.sandlund@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-05-20
Sista ansökningsdag 2021-08-25

Tillbaka till lediga jobb