Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Umeå Plant Science Centre (UPSC) är en av Europas starkaste forskningscentrum inom experimentell växtbiologi. Här har du tillgång till de senaste instrumenten och ett en miljö med mer än 200 växtforskare. Vår forskning spänner från biokemi och molekylärbiologi till fysiologi och ekosystem forskning (www.upsc.se).

Arbetsuppgifter

Som forskningssamordnare kommer du att leda och koordinera det dagliga arbetet, ta emot projektförfrågningar, bedöma projektens genomförbarhet, sätta samman projektgrupper och följa upp projektgenomförande samt återrapportering/kommunikation av resultat till uppdragsgivare. Vidare så kommer forskningssamordnaren vid SMC att driva utvecklingen av arbetsrutiner, interna processer, kvalitetssystem samt följa upp SMC:s projektresultat och budget på årlig basis. Som forskningssamordnare vid SMC kommer du även att verka som SciLifeLab:s ”Head of facility” för metabolomik faciliteten vilket innebär deltagande i interna plattformsmöten samt även externa event som anordnas av SciLifeLab centralt, eller genom plattformen där metabolomik facilteten ingår. Den kandidaten vi söker måste även kunna fylla upp med analytisk-kemisk projektkompetens när så krävs, dvs., ingå i de projektgrupper som genomför metabolomik projekt åt uppdragsgivare.

Kvalifikationer

  • Doktorsexamen inom kemi/biologi/biokemi eller motsvarande med analytisk-kemisk inriktning
  • Erfarenhet av att leda verksamhet, inklusive ekonomiuppföljning
  • Mycket god insikt inom något av forskningsområdena biomedicin, biologi eller växtbiologi
  • Mycket god erfarenhet av masspektrometri, gaskromatografi och vätskekromatografi
  • Mycket god erfarenhet av att arbeta med olika typer av provmatriser vad gäller extraktion/provupparbetning
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
  • Ska vara serviceinriktad, ha förmåga att skapa goda relationer med aktörer, ha en god samarbetsförmåga samt förmåga till självständigt arbete

Meriterande

  • Erfarenhet av att sätta samman och leda projektgrupper
  • Erfarenhet av att leda analytiskt laboratorium
  • Erfarenhet av SciLife-plattformar
  • Erfarenhehet av masspektrometrar, kromatografiutrustning och mjukvaror från Agilent/Leco
  • Erfarenhet av labb-automatisering
  • Erfarenhet av tvär-/mångvetenskapligt arbetssätt eftersom du kommer att samarbeta med forskare från många olika forskningsfält

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Villkor

Anställningen avser heltid och är en tillsvidareanställning. Tillträde 2021-05-01 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Ansökan skall innehålla CV, ett personligt brev samt kopior på relevanta examen. 

Kontakt

Vid frågor om anställningen, vänligen kontakta Anders Nordström: anders.nordstrom@umu.se eller telefonnummer 090-786 25 61.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-309-21
Kontakt
  • Anders Nordström, 090-786 25 61
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-03-11
Sista ansökningsdag 2021-04-01

Tillbaka till lediga jobb