Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.


Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Projektbeskrivning

Projektet innebär studier av G-quadruplex strukturer in vitro och in vivo för att förstå dess roll i canceruppkomst, samt att kunna utveckla läkemedel som binder till dessa strukturer för cancerterapi.

Anställningen är placerad vid Institutionen för medicinsk kemi och biofysik.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består av biokemiska och biofysikaliska experiment, samt cellstudier. Celler som kommer att användas är både från Schizosaccharomyces pombe och humana celler. Metoder som används är till exempel circular dichroism, Real-Time PCR, Chromatin immuno precipitation, primer extension assays, Surface Plasmon Resonance, cellodling, flödescytometri och fluorescens och konfokal mikroskopi.

Handledning av grundutbildningsstudenter ingår också i arbetsuppgifterna samt att sammanställa data, skriva forskningsartiklar och forskningsansökningar.

Kvalifikationer

Sökande ska ha doktorsexamen i molekylärbiologi, biokemi eller liknande disciplin, samt utfört en produktiv postdoktoral utbildning. Dessutom ska den sökande ha praktisk erfarenhet av att skriva forskningsartiklar och forskningsansökningar. Vidare krävs att den sökande har praktisk erfarenhet av circular dichroism, Real-Time PCR, Chromatin immunoprecipitation, primer extension assays, Surface Plasmon Resonance, cellodling, flödescytometri och fluorescens- och konfokalmikroskopi. Den sökande ska även ha erfarenhet och vara kunnig inom G-quadruplex fältet. Kandidaten ska ha uppvisat starka relevanta forskningsresultat inom detta fält. Dessa skall vara dokumenterade av första författarskap i vetenskapliga publikationer.

Den sökande ska vara flytande i tal och skrift på engelska. Den sökande ska ha praktisk erfarenhet av handledning av studenter.

Postdoktorala studier på annat universitet än där sökande har disputerat ifrån är meriterande.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför du söker anställningen, CV, publikationslista, kopia av examensbevis samt eventuella andra relevanta intyg och betyg.

Ansökan ska vara inkommen via vårt e-rekryteringssystem Varbi senast 2021-01-29.

Villkor

Anställningen är på heltid samt tidsbegränsad på 9 månader. Tillträde 2021-04-01 eller efter överenskommelse.

Mer information

För mer information, kontakta nasim.sabouri@umu.se. 

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-8-21
Kontakt
  • Nasim Sabouri, 0725662505
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-01-07
Sista ansökningsdag 2021-01-29

Tillbaka till lediga jobb