Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Vid Kansliet för medicin finns idag ca 40 medarbetare som arbetar med frågor inom ekonomi, HR, forskning, utbildning och kommunikation samt administration av läkarprogrammet. Kansliets medarbetare finns i Umeå, Luleå, Sundsvall och Östersund. Vi söker nu förstärkning med en studievägledare till Området för läkarutbildning.  

Arbetsuppgifter
Som studievägledare vid Kansliet för medicin kommer du att arbeta inom området för läkarutbildning. I arbetsuppgifterna ingår att ge studievägledning enskilt och i grupp, via enskilda samtal, e-post, telefon och videomöten, arbeta med antagningsfrågor, behörigheter, studieuppehåll, dispensärenden och upprättande av individuella studieplaner inom läkarutbildningen. En viktig del inom läkarutbildningens utbildningsadministration är fördelning av platser och utlokalisering inför klinisk praktik i den senare delen av utbildning och här kommer du att ha en viktig roll. Då läkarutbildningen ges inom Norra sjukvårdsregionen ingår även arbetsuppgifter som berör studenternas studieortsval.

I arbetet kommer du att ha många kontakter både internt inom universitetet med företrädare på olika nivåer, men även externt. Det innebär att du kommer att inom universitetet framförallt ha kontakt med studenter, Medicinska studentkåren, lärare, programledning och  administratörer/handläggare för universitetets utbildningar. Du kommer även att ha kontakter med externt med företrädare för regionerna där studenterna bedriver utbildning, men också kontakter med företrädare vid andra myndigheter. Då det är många olika kontaktytor är det viktigt att du kan skapa goda relationer, vara serviceinriktad och flexibel.

Då rollen som studievägledare är nära knuten till andra funktioner inom det administrativa stödet till läkarutbildningen är det även viktigt att du tillsammans med kollegor bidrar till såväl planering och utveckling av verksamheten. Arbetsuppgifterna kan komma att förändras över tid.

Kvalifikationer
Vi söker dig med Studie- och yrkesvägledarexamen. Du ska ha några års erfarenhet av arbete med studievägledning och vägledningssamtal. Du ska ha kännedom om universitetets organisation, utbildningsstruktur och tillträdesregler men även kunskap om utbildningsväsendet inom Sverige. Arbetet kräver god kunskap om och förmåga att tillämpa gällande regelverk, samt förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift. Du skall ha god IT-kompetens för att kunna använda de digitala administrativa system som används i arbetet.

Arbetsuppgifterna ställer höga krav på integritet, ansvarstagande, att kunna arbeta både självständigt men också i team. Vi värdesätter även förmåga att kunna arbeta lösningsorienterat, samt förmåga att kunna organisera och strukturera ditt eget arbete. Du ska som studievägledare kunna hantera olika typer av studiesociala problem eller frågeställningar på ett förtroendeingivande sätt. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övriga önskvärda kvalifikationer
Tidigare erfarenhet av administrativt arbete inom högskola/universitet är meriterande.

Villkor
Anställningen är heltid och tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan förekomma.

Ansökan
Tycker du att arbetet verkar intressant? Skicka in din ansökan bestående av CV och ett personligt brev till Umeå universitets e-rekryteringssystem senast den 11 januari 2021.

Vill du veta mer om arbetsinnehåll är du välkommen att kontakta områdeschef för läkarprogrammets administration Eva Ronström, eva.ronstrom@umu.se. För frågor om anställningsvillkor och rekryteringsprocess så är du välkommen att kontakta HR-samordnare Elin Enqvist elin.enqvist@umu.se.

 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1753-20
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-12-16
Sista ansökningsdag 2021-01-11

Tillbaka till lediga jobb