Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Beskrivning

Umeå marina forskningscentrum (UMF) är en arbetsenhet vid Umeå universitet, med uppgift att stödja marin forskning, utföra miljöanalys samt sprida information om forskningsresultat och miljötillståndet i havet med fokus på Bottniska viken. I vårt uppdrag ingår att vara Umeå universitets enhet inom Havsmiljöinstitutet (HMI). UMF och HMI ligger i Norrbyn, 40 km söder om Umeå, och har 20 anställda.

Vi anställer nu en Laboratorieingenjör med lägst filosofie kandidatexamen i kemi och ett engagemang för havsmiljön. Sista ansökningsdag är 2021-01-04

Arbetsuppgifter

Du kommer ingå i den arbetsgrupp som arbetar med UMF:s stöd till forskning och utbildning. Detta omfattar analyser på laboratorium av bl.a. näringsämnen och löst organiskt kol, men också mätning med multisensorsystem och tillhörande kvalitetssäkring, kalibrering, underhåll och databearbetning. Tjänsten innefattar även kontakt med forskargrupper som gör experiment vid UMF, främst gäller det att se till att utrustning och material finns på plats för projekten. Fältprovtagningen på olika forskningsfartyg till havs i Bottniska viken kan förekomma. I övrigt kommer underhåll av laboratorier och instrumentering ingå i arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer

Du har lägst filosofie kandidatexamen i kemi. Erfarenhet av kemiskt analysarbete på laboratorium krävs, liksom B-körkort, samt goda kunskaper i svenska och engelska.

En inriktning mot analytisk kemi värderas speciellt. Erfarenhet av automatisk närsaltanalys och löst organiskt kol värderas, liksom mätning med sensorer i prover och vattenmiljöer. Erfarenhet av underhåll av laboratorieutrustning, kvalitetssäkring, och databearbetning värderas, liksom provtagning till havs. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper som samarbetsförmåga och flexibilitet.

Ansökan

Ansökan senast 2021-01-04 ska innehålla CV, ett personligt brev med motivering till varför du söker anställningen samt kopior av betyg, intyg och minst 2 referenser. Du ansöker via vårt rekryteringssystem Varbi med diarienummer AN 2.2.1-1682-20. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan.



Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-02-01 eller efter överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1682-20
Kontakt
  • Annie Cox, 0907865414
  • Johan Wikner, 090-7867980
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-12-08
Sista ansökningsdag 2021-01-04

Tillbaka till lediga jobb