Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 34 000 studenter och 4 000 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.


Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Kemiska institutionen söker en forskningssamordnare till ett antal forskningsprojekt med fokus på utveckling av nya organiska substanser för bekämpning av bakteriella infektioner och amyloidsjukdomar. Anställningen är på deltid (50 %) och tills vidare. Tillträde 2021-01-01 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 2020-12-04.

Projektbeskrivning
Fokus i forskargruppen ligger på design, syntes och utvärdering av substituerade ringsammansatta 2-pyridoner för att bekämpa såväl bakteriella infektioner som amyloidsjukdomar. Forskarna har utvecklat substanser som gör tuberkulosbakterien Mycobacterium tuberculosis känslig mot immunresponser och vissa antibiotika, och i samarbete med andra forskargrupper studeras effekterna av dessa i in vitro och in vivo modeller samtidigt som studier för att förstå de exakta verkningsmekanismerna pågår. Forskningen har också resulterat i substanser som kan hindra bildandet av amyloid, och fortsatt utvärdering av dessa substanser pågår i samarbete med andra forskargrupper. Resultaten är viktiga för att öka kunskapen om Alzheimers sjukdom och andra amyloidsjukdomar.

Arbetsuppgifter
Som forskningssamordnare ansvarar du för att koordinera aktiviteter mellan nationella och internationella samarbetspartners i ett antal forskningsprojekt. Projekten är multidisciplinära och involverar flera forskargrupper och företag, att interagera och kommunicera är därför en viktig del av arbetet. Arbetsuppgifterna inkluderar samordning av forskningsprojekten, administrativt stöd till forskarna och att säkerställa att projekten följer sina tidsplaner och budgetar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en doktorsexamen inom något av ämnesområdena kemi/biokemi, molekylärbiologi, biomedicin, mikrobiologi eller närliggande område. Tidigare erfarenhet av projektledning och samverkan mellan akademi och företag krävs. Du har en god förmåga att planera och strukturera ditt arbete och kan arbeta självständigt såväl som i grupp. Erfarenhet av forskning inom infektionsrelaterade sjukdomar eller amyloidsjukdomar är ett krav. Arbetet kräver en god förmåga att kommunicera med olika aktörer, på svenska såväl som på engelska. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför du söker anställningen, ett CV, kopia av examensbevis, eventuella andra intyg/betyg samt namn och kontaktuppgifter till två referenspersoner.

Sista ansökningsdag är 2020-12-04. Du ansöker via vårt e-rekryteringssystem. Logga in och ansök via knappen längst ner på sidan.

Villkor
Anställningen avser deltid, 50% och tillsvidare. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde 2021-01-01 eller enligt överenskommelse

Information
Närmare upplysningar lämnas av professor Fredrik Almqvist, tfn: 090-786 69 25 eller e-post: fredrik.almqvist@umu.se

Kemiska institutionen är en av de största institutionerna inom Teknisk-naturvetenskaplig fakultet och har närmare 200 anställda, varav ca 40 forskarstuderande och en stark och expanderande forskning. Tre större forskningsområden, Biologisk kemi, Miljö- och Biogeokemi och Teknisk kemi samlar institutionens forskning och utbildning inom kemi. Vi är också en stark partner inom KBC, Kemisk-Biologiskt Centrum. För mer information, se www.umu.se/kemiska-institutionen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2021-01-01 eller enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1533-20
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-11-04
Sista ansökningsdag 2020-12-04

Tillbaka till lediga jobb