Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.


Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Vi söker en HR-samordnare som arbetar lika delar på Designhögskolan och Institutionen för integrativ medicinsk biologi (IMB). Anställningen är ett vikariat på heltid fram till 2021-03-31 med start så snart som möjligt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du arbetar som en partner till ledningen för respektive institution och stöttar prefekterna (cheferna) i samtliga personalfrågor. Du bistår med rådgivning inom personalfrågor utifrån gällande lagstiftning, avtal och riktlinjer. På Designhögskolan ligger fokus för HR-samordnaren på samordning av rehabiliteringsärenden, arbetsmiljö och på rekryterings- och anställningsprocessen, inklusive samordning av introduktion för nya medarbetare. Du arbetar även med bemanningsplanering där du är stöd till prefekt.

IMB ligger fokus för HR-samordnaren på rekryterings- och anställningsprocessen, inklusive samordning av introduktion för nya medarbetare. Du koordinerar även anställning av internationella medarbetare och är behjälplig i frågor kring bland annat uppehållstillstånd. Personaladministrativa uppgifter förekommer i båda institutionerna. Arbetsuppgifterna kan komma att förändras samt anpassas efter din kompetens och verksamhetens behov.


Kompetenskrav
Vi söker dig som har högskoleexamen från personalvetarprogrammet eller motsvarande och några års arbetslivserfarenhet av självständigt kvalificerat personalarbete, företrädesvis inom rehabilitering och rekrytering. Arbetet kräver god datorvana och att du har lätt för att lära dig nya administrativa system. Mycket goda skriftliga och muntliga kunskaper i svenska och engelska är också ett krav. För att trivas med anställningen bör du stimuleras av att ha flera kontaktytor, uppdrag och arbetsuppgifter pågående samtidigt. Du ska ha lätt för att samarbeta, ha god initiativ- och planeringsförmåga, kunna prioritera bland arbetsuppgifter samt har förmåga att arbeta självständigt och ta eget ansvar för ditt arbete. Stor vikt kommer därför att läggas på personlig lämplighet. Det är starkt meriterande om du är insatt i lagar och regler som rör högskolan och att du har erfarenhet av att arbetat med universitetets personalsystem såsom Primula, Varbi och Adato. Det är även meriterande att du tidigare arbetat med arbetsmiljöfrågor.


Mer om oss
Arbetet kommer att utföras till lika delar på Designhögskolan som på IMB och du kommer att ha ett kontor på vardera arbetsplats. Designhögskolan tillhör den Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten och arbetsplatsen ligger på Konstnärligt campus i fina lokaler vid älven. På institutionen finns även andra medarbetare som arbetar inom administration, bland annat ekonomi- och studieadministratörer, som du samarbetar med. Läs mer om institutionen här: http://www.dh.umu.se/en/

IMB tillhör den Medicinska fakulteten och arbetsplatsen ligger på universitetets campusområde i Biologihuset. På institutionen finns även andra medarbetare som arbetar inom administration, bland annat ekonomi- och studieadministratörer, som du samarbetar med. Läs mer om institutionen här: https://www.umu.se/institutionen-for-integrativ-medicinsk-biologi/


Ansökan
Du ansöker via universitetets e-rekryteringssystem. Din ansökan ska vara inkommen senast 2020-09-23 och ska innehålla:

-Personligt brev med motivering till varför du söker anställningen

-CV/meritförteckning

Välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2021-03-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Så snart som möjligt
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1174-20
Kontakt
  • Elin Sonning, HR-samordnare, elin.sonning@umu.se
  • Linda Bresäter, tf. prefekt vid Designhögskolan, 090-786 88 19, linda.bresater@umu.se
  • Staffan Johansson, prefekt vid IMB, 090-786 77 31, staffan.o.johansson@umu.se
  • Stig Jacobsson, biträdande prefekt vid IMB, 090-785 27 13, stig.jacobsson@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-09-10
Sista ansökningsdag 2020-09-23

Tillbaka till lediga jobb