Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Institutionen för molekylärbiologi har cirka 200 anställda. Institutionens huvuduppgift omfattar forskning, forskarutbildning och grundutbildning samt interaktioner med samhället. Anknuten till både teknisk-naturvetenskapliga fakulteten och medicinska fakulteten omfattar institutionens forskning och utbildning flera molekylärbiologiska områden inom vetenskap och medicin: cellbiologi, mikrobiologi, infektionsbiologi, tumörbiologi och neurobiologi i samband med användningen av genetiska modellorganismer (förutom växter). För mer information, besök: www.umu.se/molbiol.

Vi söker en postdoktor inom medfödd immunitet mot infektion vid Institutionen för Molekylärbiologi, Umeå Universitet, Sverige. Anställningen är på 2 år med start i maj 2020 eller enligt överenskommelse.

Projektbeskrivning och arbetsuppgifter

Vi studerar hur tarmceller och tarmbakterien reagerar på signalens extracellulära ATP under infektion och under steril inflammation. Det öppna projektet syftar till att beskriva det transkriptionella svaret på extracellulär ATP i celler i den infekterade tarmslemhinnan. Du att kommer utföra experiment, utföra laboratoriets rutinmässiga cellkultur, designa experiment, presentera resultat, skriva manuskript, och assistera med handledning av studenter och doktorander.  Du kommer att vara baserad i Andrea Puhars labb vid Institutionen för Molekylärbiologi, Umeå Universitet.

Kvalifikationer

Du ska ha avlagt en universitetsexamen motsvarande ett europeiskt universitets doktorsexamen inom naturvetenskap vid tillfället för rekrytering. I första hand bör den komma ifråga som avlagt examen högst tre år före ansökningstidens utgång. Du ska vara mycket motiverad, ha god kommunikationsförmåga med kollegor, god samarbetsförmåga och kunna arbeta produktivt i ett team.

Du måste ha tidigare utbildning i cellkultur (inklusive arbete med tarmepitelceller), mikrobiologiska tekniker (inklusive: arbete med Shigella och Listeria), biokemiska tekniker (inklusive: luminescensanalyser och Western blots), histologi (inklusive: inbäddning av paraffin-fixerade prover, skärning, färgning med immunohistokemi och FISH) och fluorescensmikroskopi.

Mycket goda kunskaper i engelska i både tal och skrift är ett krav.

Ansökan

Du ansöker via vårt elektroniska rekryteringssystem senast 25 Mars 2020. Ansökan ska innehålla följande dokument skrivna på engelska:

  • Ett personligt brev som förklarar varför du är intresserad av anställningen, hur du kan bidra till projektet och i vilken riktning du kan tänka dig att utveckla projektet (inte mer än två A4-sidor).
  • En curriculum vitae med din akademiska utbildning och tidigare anställningar.
  • Din publikationslista.
  • Kopia av doktorsexamenbevis och andra relevanta examensbevis.
  • Kopia av doktorsavhandling.
  • Namn och kontaktinformation med e-postadresser till två eller tre akademiska referenspersoner.
  • Annan relevant dokumentation som du vill föra fram för att styrka din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Maj 2020 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-362-20
Kontakt
  • Andrea Puhar, Forskare, andrea.puhar@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-03-04
Sista ansökningsdag 2020-03-25

Tillbaka till lediga jobb