Umeå universitet, Institutionen för datavetenskap

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Institutionen för datavetenskap är en dynamisk institution med ca 120 anställda från drygt 20 länder. Vi bedriver forskning och utbildning inom ett brett spektrum av områden inom datavetenskap. Institutionens forskning är internationellt väletablerad, och inbegriper såväl grundforskning, metodutveckling och mjukvaruutveckling som forskning och utveckling inom olika tillämpningsområden.

Projektet Kollaborativt MR-hjälpmedel för ungdomar med autism utvecklar ett mixed reality-hjälpmedel med stöd av AI som i en trygg miljö ska hjälpa ungdomar med autism att förbereda sig inför nya upplevelser för att skapa en vardag med färre begränsningar och större självständighet. Projektet behöver utvecklingsstöd, och söker därför en forskningsingenjör.

Anställningen avser heltid, och är tidsbegränsad till och med 2020-06-30. Tillträde 2020-02-01 eller enligt överenskommelse.

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

Systemutveckling av mjukvara för en VR-plattform med ”eye tracking”, genomförande av användartester i samarbete med målgruppen och design av användargränssnitt. I samråd med projektgruppen implementera lösningar, genomföra workshops och presentera projektets resultat.

Kompetenskrav 

  • Civilingenjörsexamen eller masterexamen inom datavetenskap, interaktion och design, eller motsvarande.
  • Kunskap om och praktisk erfarenhet av systemutveckling för VR-utrustning. I synnerhet erfarenhet av utveckling i C# och Unity.
  • Kunskap om och praktisk erfarenhet av design av olika typer av användargränssnitt.

Eftersom arbetet kommer att ske i nära samarbete med ett antal forskargrupper inom olika ämnesområden samt IT-företag, kommer stor vikt att läggas på personlig lämplighet, förmåga att samarbeta och erfarenhet av tvärprofessionella forskningsprojekt.

Så här ansöker du
Du ansöker via vårt e-rekryteringssystem Varbi och vara inkommen senast 2020-01-13, dnr AN2.2.1-1684-19. Din ansökan ska innehålla:

  • Personligt brev där du beskriver dig själv och varför du är den vi borde anställa
  • Meritförteckning (CV)
  • Kontaktuppgifter till minst två referenser
  • Dokumentation av formella meriter (betyg, examensbevis, kursintyg etc.)
    Övrig dokumentation (arbetsintyg, dokumentation av erfarenheter etc.).

Närmare upplysningar lämnas av Tobias Tovedal, 072-143 84 54, tobias.tovedal@umu.se.

Tillträde 2020-02-01 eller enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2020-06-30
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde 2020-02-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-2012-19
Kontakt
  • Tobias Tovedal , 072-143 84 54
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-12-20
Sista ansökningsdag 2020-01-13

Tillbaka till lediga jobb