Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Umeå Plant Science Centre (UPSC) är ett internationellt erkänt centrum inom området växtgrundforskning. Vi söker nu en forskningsingenjör på heltid under ett år till vår Bioinformatikplattform. Tillträde 2020-01-01 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 2019-10-31.

Beskrivning

UPSC:s forskning på modellorganismen Arabidopsis thaliana och träd såsom gran och asp innebär små- och storskaliga sekvenseringsprojekt. Sekvenseringsdelen av dessa projekt hanteras oftast av Swedish National Genomics Infrastructure (NGI) och kräver frekvent kommunikation på avstånd eftersom NGI inte har någon anställd i Umeå. Forskningsingenjörens roll kommer att vara att stödja och underlätta upprättandet av sekvenseringsprojekt, främst för UPSC, men även fungera som NGI-kontaktperson i Umeå, för universitet, sjukhuset och Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) och delta i sekvenserings (NGS) dataanalys.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta 75% vid UPSC:s Bioinformatikplattform och 25% som kontaktperson för NGI. I rollen på UPSC kommer du att utveckla en webresurs för att möjliggöra för forskningsledare att följa projektens status, tidsplanering och kostnader. I arbetet vid Bioinformatikplattformen kommer du att vara involverad i att processa och analysera sekvenseringsdata genom att använda vår befintliga analyspipeline. Som NGI:s kontaktperson kommer du att informera om NGI:s aktiviteter och kompetenser samt organisera sekvenseringsprojekt för intresserade forskningsledare, primärt i Umeå. Regelbundna resor till NGI:s kontor i Stockholm kommer att ingå i arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant masterexamen med fördel inom bioinformatik och/eller datavetenskap eller motsvarande. Tidigare erfarenhet av webdesign är en fördel och erfarenhet av Unix samt programmeringsspråk såsom Python är nödvändigt. Kunskap om Next-generation sekvenseringsteknologier och hur de används är ett krav och användarvana är en fördel. Du behöver ha god förmåga att tala och skriva på engelska. Du har även god kommunikationsförmåga, är kreativ och kan arbeta väl såväl i grupp som självständigt.

Ansökan

Ansökan skall innehålla (1) ett personligt brev (2) CV med full publikationslista och kopior på relevanta examen (3) och kontaktinformation till två referenspersoner.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-01-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1499-19
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-10-08
Sista ansökningsdag 2019-10-31

Tillbaka till lediga jobb