Institutionen för farmakologi och klinisk neurovetenskap

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Beskrivning

Projektet kommer att genomföras vid Institutionen för farmakologi och klinisk neurovetenskap, Umeå universitet. På institutionen arbetar vi bland annat med forskning kring äldre och läkemedel. Forskningen som bedrivs utgör både läkemedelsepidemiologiska observationsstudier för att undersöka hur läkemedel används i denna patientgrupp inklusive förekomst av läkemedelsrelaterade problem, och interventionsstudier för att undersöka hur läkemedelsbehandlingen hos äldre personer kan optimeras, hur risken för läkemedelsrelaterade återinläggningar kan minskas och livskvaliteten öka hos äldre personer.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en medarbetare för en anställning som doktorand som vill arbeta med dessa frågeställningar. Anställningen syftar till en doktorsexamen och doktorandens huvuduppgift är att ägna sig åt egen forskarutbildning vilket bland annat innefattar deltagande i forskningsprojekt och forskarutbildningskurser. Arbetet kräver självständighet och noggrannhet samt god förmåga att samarbeta med andra, samt god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. En del av arbetet med datainsamling i projektet kommer att vara att genomföra intervjuer med patienter kring deras läkemedelsanvändning samt genomgång av patientjournaler. Av den anledningen är goda språkkunskaper i svenska nödvändigt.

Kvalifikationer

Grundläggande behörighet för antagning till utbildning på forskarnivå har den som genomgått grundläggande högskoleutbildning om minst 240 högskolepoäng (hp) inklusive 60 hp på avancerad nivå.

För att kunna antas till utbildning på forskarnivå krävs dessutom att den sökande har särskild behörighet i form av 1) nödvändiga kunskaper från högskoleutbildning eller motsvarande utbildning, 2) erfarenhet som bedöms i relation till forskarutbildningsområdet, samt 3) nödvändiga språkkunskaper i engelska, både skriftliga och muntliga kunskaper avses. Bedömning av dessa kunskaper görs genom att en tilltänkt doktorand presenterar sin forskningsplan på engelska inför handledare och institutionens forskarutbildningsgrupp.

Övriga kvalifikationer

Apotekarexamen. Goda språkkunskaper i svenska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor

Löneplaceringen sker enligt fastställd lönestege för doktorandanställning. Enligt Högskoleförordningen (12 kap, 2§) kan beslutet om anställning inte överklagas.
Tillträdesdag 2019-12-01 eller enligt överenskommelse.
Omfattning 100% eller enligt överenskommelse.
Stationeringsort Umeå.

Ansökningsförfarande

Ansökan ska skickas in via Umeå universitetets digitala rekryteringssystem Varbi senast 25 oktober 2019. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan.

Ansökan ska innehålla:

  • CV/meritförteckning
  • Kort motivering till ansökan (max 1 sida)
  • Kopior av examensbevis, betyg och intyg
  • Kontaktinformation till minst två referenspersoner

Samtliga bilagor ska bifogas ansökan som pdf.

För ytterligare information:
Maria Gustafsson, Institutionen för farmakologi och klinisk neurovetenskap, tel 090-7853562, e-post: maria.gustafsson@umu.se

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 2019-12-01 eller enl överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100% eller enl överenskommelse
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1427-19
Kontakt
  • Maria Gustafsson, maria.gustafsson@umu.se, 090-7853562
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-10-02
Sista ansökningsdag 2019-10-25

Tillbaka till lediga jobb