Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Institutionen för molekylärbiologi

har cirka 200 anställda. Institutionens huvuduppgift omfattar forskning, forskarutbildning och grundutbildning samt interaktioner med samhället. Anknuten till både teknisk-naturvetenskapliga fakulteten och medicinska fakulteten omfattar institutionens forskning och utbildning flera molekylärbiologiska områden inom vetenskap och medicin: cellbiologi, mikrobiologi, infektionsbiologi, tumörbiologi och neurobiologi i samband med användningen av genetiska modellorganismer (förutom växter). För mer information, besök: www.umu.se/molbiol 

Vi söker en postdoktor inom bakteriell signalering vid Institutionen för Molekylärbiologi, Umeå Universitet, Sverige. Anställningen är på 2 år med start den 20:e mars 2019.

Projekt

Vi studerar hur olika faktorer i magtarmkanalen och dess bakterieflora reglerar och reagerar på den dynamiska förekomsten den endogena farosignalen (så kallad DAMP) extracellulärt ATP under infektion och steril inflammation.

Målet med projektet är att beskriva tarmbakteriers respons på extracellulära nukleotider.

Du att kommer utföra experiment och bioinformatiska studier, designa experiment, presentera resultat, skriva manuskript, och assistera med handledning av studenter och doktorander.

Du kommer vara baserad i Andrea Puhars labb vid the Laboratory of Molecular Infection Medicine Sweden (MIMS) och Institutionen för Molekylärbiologi, Umeå Universitet.

Kvalifikationer

Du ska ha avlagt en universitetsexamen motsvarande ett europeisk universitets doktorsexamen inom mikrobiologi vid tillfället för rekrytering. Doktorsexamen ska vara avlagd högst tre år före ansökningstidens utgång om inte särskilda skäl föreligger. Du bör vara mycket motiverad, ha god kommunikationsförmåga med kollegor, god samarbetsförmåga och kunna arbeta produktivt i ett team.

Du ska ha tidigare erfarenhet av molekylär mikrobiologi (inkluderande: arbete med Enterobacteriaceae), bakteriella screenar, transcriptomics, biokemiska analyser (inkluderande: luminiscens- och fluorescensbaserade analyser), protein rening and bakteriell signalering. Mycket goda kunskaper i engelska i både tal och skrift är ett krav.

Ansökan

Du ansöker genom vårt rekryteringssystem. Din ansökan ska innehålla följande dokument skrivna på engelska:

  • CV med information om utbildning, förteckning över tidigare och nuvarande anställningar, och en
  • lista över vetenskapliga publikationer.
  • Ett följebrev som beskriver forskningserfarenhet och forskningsintressen samt motivatering varför du söker tjänsten.
  • Kontaktuppgifter på minst två gärna tre referenspersoner

 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-03-20
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-273-19
Kontakt
  • Andrea Puhar, Forskare, andrea.puhar@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-02-15
Sista ansökningsdag 2019-02-28

Tillbaka till lediga jobb