Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 000 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Institutionen för psykologi, i samarbete med Genusforskarskolan vid Umeå Centrum för Genusstudier, söker en doktorand till ett forskningsprojekt med inriktning mot genusrelaterade aspekter av destruktivt ledarskap. Ett intresse för både ledarskap och frågor som rör genus är således nödvändigt. Vi erbjuder fyra års heltidsanställning. Ansök senast 2019-03-04.

Institutionen för psykologi vid Umeå universitet söker en doktorand till ett projekt med syfte att undersöka genusrelaterade aspekter av destruktivt ledarskap. Doktorandanställningen ingår i ett forskningsprojekt finansierat av AFA Försäkring som avser att undersöka orsaker till och förekomst av destruktivt ledarskap i svenskt arbetsliv. Det tilltänkta doktorandprojektet är till stor del baserat på enkätdata, men det finns även möjlighet att samla in kvalitativa data. Doktoranden kommer ha frihet att inom ramen för forskningsprojektet utforma egna frågeställningar. Doktorandanställningen är ett samarbete mellan Institutionen för Psykologi och Genusforskarskolan vid Umeå Centrum för Genusstudier, Umeå universitet.

Vi söker en engagerad och kreativ doktorand med hög motivation för forskarstudier och förmåga till självständigt arbete. Ett intresse för ledarskap och frågor som rör genus är en nödvändighet. Vi ser det som meriterande att tidigare ha arbetat med organisations- och ledarskapsfrågor. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Utlysningen avser heltidsanställning som doktorand under 4 år. För anställningen gäller att du förväntas utföra huvuddelen av ditt arbete på institutionen för Psykologi, Umeå universitet. Tillträde 1 september 2019.

Behörighet


Behörig att söka är den som har grundläggande behörighet d.v.s. som har avlagt en examen på avancerad nivå, fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper. För att antas till utbildning på forskarnivå i psykologi krävs dessutom att den sökande har minst 90 högskolepoäng i ämnet psykologi. Sökande bör kunna uttrycka sig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Ansökan


Ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi, som du hittar på universitetets sida för Lediga jobb. Ansökningsförfarandet öppnar den 11 februari.

http://www.umu.se/om-universitetet/lediga-jobb/

En fullständig ansökan ska innehålla:

 1. Personligt brev som som motiverar varför du söker anställningen (max 2 sidor)
 2. CV/meritförteckning
 3. Ett kort skiss på max två sidor där du ger en beskrivning av ditt forskningsintresse i relation till forskningsprojektet och befattningens inriktning
 4. Examensbevis
 5. Uppsatser/övriga publikationer
 6. Ev. övriga meriter med relevans för anställningen
 7. Kontaktuppgifter till två referenspersoner

Observera att ofullständig ansökan inte kommer att behandlas.

Närmare upplysningar lämnas av docent Susanne Tafvelin, +46-90-786 66 29, susanne.tafvelin.@umu.se eller prefekt Mikael Henningsson, 090-786 57 98, mikael.henningsson@umu.se

Löneplaceringen sker enligt fastställd lönestege för doktorandtjänst.

Facklig information lämnas av SACO, 090-786 53 65, SEKO civil, 090-786 52 96 samt ST, 090-786 54 31.

Välkommen med din ansökan senast 2019-03-04!   

Om institutionen:

Institutionen för psykologi erbjuder en aktiv och kreativ forsknings- och utbildningsmiljö för såväl anställda som studerande. Vi har ca 90 anställda varav 15 är doktorander. Närmare information om den verksamhet som bedrivs vid institutionen framgår av vår hemsida www.psy.umu.se

Om Genusforskarskolan:

Genusforskarskolan har sedan 2001 medfinansierat doktorander vid alla Umeå universitets fakulteter. En doktorand kopplad till genusforskarskolan får ta del av en unik och dynamisk forskarutbildningsmiljö, i vilken ca 30 aktiva doktorander för närvarande deltar. För mer information om Genusforskarskolan, se:
 https://www.umu.se/umea-centrum-for-genusstudier/utbildning-pa-forskarniva/genusforskarskolan/Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 september 2019 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-195-19
Kontakt
 • Susanne Tafvelin / Docent, 090-786 66 29
 • Mikael Henningsson / Prefekt, 090-786 97 52
Facklig företrädare
 • SACO, 090-786 53 65
 • SEKO, 090-786 52 96
 • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-02-11
Sista ansökningsdag 2019-03-04

Tillbaka till lediga jobb