Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

På Institutionen för kirurgisk och perioperativ vetenskap forskar och undervisar vi inom sex olika ämnesområden i nära samarbete med de fyra Norrlandsregionerna. Vi har internationellt erkända forskningsmiljöer där bredden av ämnesområden möjliggör innovation och samarbete över gränser. De flesta av våra lärare arbetar kliniskt och våra lokaler finns på regionsjukhusen i Östersund, Sunderbyn, Sundsvall och Umeå - mitt i verksamheten.

Läs mer om institutionen och våra ämnen på Institutionen för kirurgisk och perioperativ vetenskap (umu.se)

Beskrivning

Vi bygger urologisk cancerforskning med fokus på norra sjukvårdsregionen, men med pågående verksamhet även på nationell nivå. Vill du vara med för att utveckla nya vägar och öppna nya dörrar i kampen mot cancer?

Gruppen har påbörjat ett större arbete med fokus på testikelcancer, där ett av många delprojekt berör släktforskning och uppbyggandet av en genealogisk databas. Detta för att kunna utveckla translationella sidoprojekt utgående från nämnda databas. Utöver projektet på testikelcancer så har gruppen även öppnat upp ett liknande projekt på prostatacancer, även detta med fokus på en genealogisk databas. I långtidsplanen ingår framtida aktivt samarbete med urologiska centra även i Svealand och Götaland, vilka önskar ansluta till forskningsstudierna.

Arbetsuppgifter

Arbete på cirka 20% (8 timmar/vecka) i en forskargrupp som sysslar med medicinsk släktforskning på urologiska cancertumörer och för de aktuella projekten, Testikelcancer samt Prostatacancer i norra sjukvårdsregionen. Uppbyggnad av genealogiska databaser och individuella släktträd. Distanskontakt (telefon och brev) med både patienter och bemyndigade anhöriga.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska med tidigare urologisk erfarenhet om minst 6 månaders heltidsarbete på urologisk vårdavdelning eller urologisk öppenvårdsmottagning. Företrädesvis från något universitetssjukhus med aktiv forskningsverksamhet. Du har god släktforskningserfarenhet samt vana vid att hantera följande grunddatabaser:

• Arkiv Digital 2.0
• Svenska Riksarkivet (SVAR.RA) - däri inbegripet Digitala forskarsalen samt Nationell Arkivdatabas. Likaså är det önskvärt att du kan manövrera och arbeta i följande internetdatabaser:
• Geni.com
• Ancestry.com För att du ska kunna bygga de aktuella släktträden som ingår i arbetet så ser vi även att du har:
• God vana med att arbeta i TNG - v11.1 – (The Next Generation of Genealogy Sitebuilding©)
• God vana att läsa och tyda handskrivna texter på Svenska från slutet på 1650-talet fram till cirka 1920 Dokumenterad vana med urologisk och genealogisk forskning är meriterande. Vi ser det som en självklarhet att du har förmåga och vilja att vara med och utveckla verksamheten och att du gärna bidrar med nya idéer. Du har en god samarbetsförmåga, är lyhörd samt har förmågan att anpassa ditt bemötande och förhållningssätt utifrån individ och situation. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.







Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-166-19
Kontakt
  • Marie Eriksson, Personalsamordnare, 072-204 65 99
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-02-01
Sista ansökningsdag 2019-02-21

Tillbaka till lediga jobb