Kansliet för teknik och naturvetenskap

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Vi söker dig som har högskoleexamen inom ekonomiområdet, samt flerårig arbetserfarenhet av ekonomi- och budgetarbete inom en stor organisation, gärna inom högskoleområdet. Som ekonom kommer du huvudsakligen att arbeta med redovisning, bokslut och budgetarbete. Anställningen är ett vikariat på heltid under sex månader. Tillträde den 3 september 2018.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna är varierande men består huvudsakligen av redovisning, bokslut och budgetarbete, vilket även inkluderar arbete med IT-system inom ekonomiområdet. Till arbetsuppgifterna hör också budgetuppföljning, prognoser, analyser/kalkyler, granskning av ekonomiska ärenden, projektredovisning samt utveckling av rutiner och system. I arbetsuppgifterna ingår att återkoppla och rapportera uppgifter inom organisationen.

Kvalifikationer

Du har högskoleexamen inom ekonomiområdet eller motsvarande, samt flerårig arbetserfarenhet av ekonomi- och budgetarbete inom en stor organisation, gärna inom högskoleområdet. Eftersom fakulteten befinner sig mitt i en budgetprocess är det viktigt att du på kort tid kan sätta dig in i och delta i det arbetet. Budgetarbetet leds av fakultetens controller.

För arbetet krävs mycket gott ordningssinne, noggrannhet och förmåga att strukturera arbetsuppgifterna. Du har god förmåga att se samband och kan skapa enkla och tydliga strukturer som du kan beskriva på ett pedagogiskt sätt. Du är initiativrik, självständig och har en god analysförmåga. Goda skriftliga och muntliga kunskaper i svenska och engelska är ett krav. Eftersom arbetet innebär många kontakter med personer på olika nivåer inom universitetet behöver du ha god samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Du har god datorvana och erfarenhet av datorbaserade administrativa system. Du är väl förtrogen med Microsoft Office-program såsom Word och Excel.

Villkor

Anställningen är ett vikariat på heltid under sex månader, under förutsättning av erforderliga beslut. Tillträde den 3 september 2018.

Ansökan

Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför du söker anställningen, ett CV, kopia av examensbevis, eventuella andra intyg/betyg samt namn och kontaktuppgifter till minst två referenspersoner. Sista ansökningsdag är den 20 juli 2018. Du ansöker via vårt e-rekryteringssystem. Logga in och ansök via knappen längst ner på sidan.

Mer om oss

Vid kansliet för teknik och naturvetenskap arbetar för närvarande ca 15 personer. Kansliet utgör teknisk-naturvetenskapliga fakultetens serviceenhet inom en rad områden som anställningar och personal, budget och ekonomi, forsknings- och utbildningsfrågor, kommunikation och studentrekrytering samt samverkan med det omgivande samhället. Fakulteten har drygt 900 anställda och vår utbildning lockar för närvarande mer än 3000 helårsstudenter. 2018 omsätter fakulteten drygt en miljard kronor varav ca två tredjedelar ligger inom forskning. Fakulteten bedriver forskning och utbildning inom ett mycket brett spektrum av teknik- och naturvetenskap.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2019-02-28
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2018-09-03
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1274-18
Kontakt
  • Åsa Boily, 072-143 98 55
  • Anna Gåfvels Karlsson, 070-222 77 53
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2018-06-28
Sista ansökningsdag 2018-07-20

Tillbaka till lediga jobb