Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin, enheten för epidemiologi och global hälsa söker en förste forskningsassistent inom infektionsepidemiologi för studier av infektionsdynamik och simulering av framtidsscenarier av sjukdomen Zika ur ett globalt perspektiv.

Beskrivning

Projektet syftar till att vidareutveckla och tillämpa matematiska epidemiologiska modeller för myggor av typen Aedes och infektionssjukdomen Zika för att bättre förstå när Zika kan förväntas spridas i framtiden, vilka områden i världen som är i riskzonen, och om klimatförändringar kan påverka risken för epidemier. Inom projektet ska ske sammanställning av kunskapsläget vad gäller forskningsområdet samt utveckling och tillämpning av teoretiska matematiska simuleringsmodeller. 

Arbetsuppgifter

Du kommer att vidareutveckla matematiska dynamiska modeller för aedes myggor och dengue till att innefatta Zika, samt göra globala simuleringar av framtida spridnings- och epidemiska mönster i ett förändrat klimat samt skriva vetenskapliga artiklar som sammanfattar de nya rönen.

Det kan också ingå medverkan i undervisning.

Kvalifikationer

Avlagd doktorsexamen inom området epidemiologi och folkhälsovetenskap, grundutbildning inom matematik, statistik eller fysik, samt dokumenterade meriter och vetenskapliga arbeten inom matematisk modellering av myggburna virus sjukdomar. Den sökande ska kunna uppvisa goda erfarenheter av självständigt vetenskapligt arbete. Erfarenhet av sammanställning av vetenskapliga rapporter är meriterande. Den sökande ska ha god förmåga att formulera sig vetenskapligt i tal och skrift främst på engelska. Tidigare erfarenhet av undervisning samt pedagogiska meriter kan också till viss del vara meriterande.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 180401
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-257-18
Kontakt
  • Joacim Rocklöv, 090-7865555
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2018-02-20
Sista ansökningsdag 2018-03-12

Tillbaka till lediga jobb