Medicinska fakulteten, Umeå centrum för molekylär medicin (UCMM)

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Projektbeskrivning

Fokus ligger på att förstå de molekylära mekanismer som reglerar epitelial-till-mesenkymal-transtion (EMT) processen. Projektet kommer initialt att använda utvecklingsbiologiska processer som model system för att studera EMT, med möjlighet att validera våra resultat i etablerade in vitro och in vivo cancer modeller. Sökanden kommer framförallt att utföra funktionella experiment såsom cell- och vävnads-kulturer, CAM-assay, men även in ovo elektroporering samt analysera relevanta musmutanter. Studierna involverar vanligt förekommande metoder inom utvecklings- och molekylär-biologi, bla immunohistokemi och in situ hybridisering, samt statisktiska analyser och bildhantering.

Beskrivning av arbetsuppgifter

Funktionella experiment i kyckling i form av explants och elektroporering av intakta embryon, CAM-assay. Kloning av elektroporeringskonstruktioner, inklusive CRIPSR/Cas9-konstruktioner. Cellodling och generering av stabila cell-linjer.  Immunohistokemiska och in situ hybridiserings-analyser av explants och kycklingembryon. Laser capture mikrodissektion. Vissa molekylära analyser av mus-embryon. Statistik, bildhantering och författande av manuskript. 


Kompetenskrav

Sökande ska inneha en Fil. Dr. examen i Molekylär utvecklingsbiologi alt Neurovetenskap samt Internationell post-doc erfarenhet.
Vidare krävs doumenterad erfarenhet av:
-kloning av elektroporeringskonstruktioner, inklusive CRIPSR/Cas9-konstruktioner
-funktionella försök i kyckling, vilket inkluderar elektroporering av intakta embryon och CAM-assay
-Laser Capture mikrodissektion
God datorvana; Photoshop, Excel, Word, statistik-program.

Övriga önskvärda kvalifikationer

God kännedom om olfaktoriska epitelets utveckling samt delamineringsprocessen. Förmåga att driva projekt självständigt, och att samarbeta inom projekt, samt att utveckla nya metoder och ideér.

Erfarenhet av ytterligare molekylära/biokemiska metoder än ovan nämnda är en merit.

Villkor

Heltid, tillsvidareanställning

Tillträde

2018-02-01 eller enligt överenskommelse

För ytterligare information, vänligen kontakta: Professor Lena Gunhaga, UCMM,
+46 (0)90-785 44 35, lena.gunhaga@umu.se.

 

Ansökan ska lämnas in elektroniskt och alla handlingar ska sammanställas i en fil i Word eller PDF-format, och innehålla följande information;

1) Sökandes forskningsintresse, erfarenhet och lämplighet för denna tjänst (max 1 sida).

2) Metoder som sökande behärskar (max 1 sida).

3) Sökandes Curriculum Vitae inklusive publikationslista.

4) Namn och kontaktuppgifter på två referenspersoner där den yrkesmässiga relationen

     till sökande är angivet (max 1 sida).

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2018-02-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-2005-17
Kontakt
  • Lena Gunhaga, professor,, +46 (0)90-785 44 37
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2017-11-22
Sista ansökningsdag 2017-12-07

Tillbaka till lediga jobb