Enheten för Universitetspedagogik och lärandestöd

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Universitetslektor i högskolepedagogik, 100%
Diarienummer (dnr): AN 2.2.1-1256-17

Anställningen gäller en till två tjänster. Placering på Enheten för Universitetspedagogik och lärandestöd. Tillsvidareanställning 100% med tillträde 180101 eller enligt överenskommelse.

Universitetspedagogik och lärandestöd (UPL) är en universitetsövergripande enhet förlagd vid Umeå universitetsbibliotek (UmUB). UPL har som övergripande uppgift att främja högskolepedagogisk utveckling vid Umeå universitet genom att stödja lärare att utveckla sin lärarprofessionalitet och pedagogiska skicklighet. UPL ansvarar även för utveckling och förvaltning av universitetets gemensamma digitala lärmiljöer och den pedagogiska utbildning som följer i dess spår.

Arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är inriktade mot att stödja universitetets högskolepedagogiska utveckling. Detta sker genom pedagogisk kompetensutveckling och utbildning av lärare och annan undervisande personal, driva och stödja pedagogiska utvecklingsprojekt samt aktivt arbeta med kunskapsutveckling och erfarenhetsspridning inom det högskolepedagogiska området.

Kvalifikationskrav

Doktorsexamen eller befordran till universitetslektor på pedagogiska meriter. Högskolepedagogisk utbildning motsvarande SUHF:s nationella rekommendation för grundläggande pedagogisk skicklighet vid svenska lärosäten. I övrigt hänvisar vi till Umeå universitets anställningsordning.

Aktuell och dokumenterad erfarenhet av högskolepedagogiskt utvecklingsarbete, kurs- och/eller programutveckling, inkluderande och mångfaldsmedveten undervisning samt studerandeaktiva undervisningsformer. Gedigen lärarerfarenhet inom högskolan (även nätbaserad undervisning) inklusive kursansvar samt handledning av studenters projekt- och examensarbeten. God insikt i högskolepedagogisk forskning, lärandeteorier och dess relation till undervisning på högskola och universitet. God kännedom om universitetsorganisationen och den högre utbildningens villkor. Mycket god språklig förmåga (muntlig och skriftlig) i svenska och engelska.

Önskvärt och/eller meriterande i övrigt

Erfarenhet av pedagogiskt ledarskap inom det egna ämnet (studierektor, pedagogiskt ansvarig, programansvarig eller motsvarande) och/eller tidigare erfarenhet av högskolepedagogisk utveckling på central nivå är meriterande. Det är även meriterande att ha erfarenhet av att arbeta med strategiska utvecklingsprojekt med högskolepedagogiskt fokus.

Ansökan

Anvisningar för utformning av och innehåll i ansökan återfinns i anställningsordningen, se ovan. För instruktionen gällande utformning av pedagogisk meritportfölj.
Din ansökan skall vara inkommen till Umeå universitet senast 2017-09-15

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 180101 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1256-17
Kontakt
  • Eva Svedmark, Föreståndare UPL, +46 90 786 92 43, eva.svedmark@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • ST, 090-786 54 31
  • SEKO, 090-786 52 96
Publicerat 2017-06-22
Sista ansökningsdag 2017-09-15

Tillbaka till lediga jobb