Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

På institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering bedriver vi forskning och undervisning inom våra sex ämnesområden: Arbetsterapi, Fysioterapi, Geriatrik, Idrottsmedicin, Rehabiliteringsmedicin och Rättsmedicin.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår planering, genomförande och utvärdering av praktisk/laborativ och teoretisk undervisning (inkluderat handledning och bedömning) i ämnesområdet Idrottsmedicin inom utbildning på grund- och avancerad nivå. Undervisningen sker huvudsakligen inom idrottsfysiologprogrammet, men undervisning inom institutionens andra program och kurser kan komma att ingå. Undervisning kan delvis ske med internetbaserade metoder på distans. Undervisningen sker främst på svenska, men kan även ske på engelska.

Administrativa uppgifter inom praktisk/laborativ verksamhet, deltagande i utvecklandet av nya kurser och kursansvar kan ingå. Administrativa uppgifter i övrigt och uppdrag inom institutionen och Medicinska fakulteten kan också komma att ingå.

Anställningen är tidsbegränsad till 6 månader på heltid. Stationeringsort är Umeå, men arbete på annan ort kan förekomma.

Behörighetskrav

Behörig att anställas är den som dels har visat pedagogisk skicklighet, dels har avlagt magisterexamen inom Idrottsmedicin eller har motsvarande kompetens eller har någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

Den sökande förväntas behärska svenska och engelska språket i både tal och skrift.

Eftersom anställningen omfattar handledning av praktiska/laborativa moment krävs praktisk/laborativ kompetens inom Idrottsmedicin såväl som relevant yrkeserfarenhet.

Bedömningsgrunder

Som bedömningsgrund vid anställning av lärare vid universitetet ska gälla graden av sådan skicklighet som är ett krav för behörighet för anställning, dvs för denna anställning pedagogisk skicklighet och relevant yrkesskicklighet. Prövningen av pedagogisk skicklighet och yrkesskicklighet ska ägnas särskild omsorg vid denna anställning. Därutöver ska gälla graden av skicklighet att bidra till program- och kursutveckling.

En allmän bedömningsgrund för lärare vid Umeå universitet är såväl god samarbetsförmåga, som den kompetens och lämplighet i övrigt som behövs för att fullgöra arbetsuppgifterna väl.

Beskrivning av bedömningsgrunder

Vid bedömning av den pedagogiska skickligheten kommer för denna anställning särskild hänsyn att tas till dokumenterad erfarenhet av planering, genomförande och utvärdering av utbildning på grund- och avancerad nivå i Idrottsmedicin. Hänsyn kommer också att tas till erfarenhet av handledning och deltagande i bedömning.

Yrkesskicklighet visas genom erfarenhet av laborativt arbete/kliniskt arbete inom Idrottsmedicin och/eller Idrottsfysiologi.

Administrativ skicklighet kan visas genom erfarenhet av grundutbildningsplanering, skicklighet att utveckla och leda andra samt skicklighet att administrera.

Övrigt

För denna anställning är erfarenhet av undervisning/handledning där apparatur- och testuppställningar förekommer, samt att instruera i fält- och laboratoriebaserade metoder särskilt meriterande.

Genomgången högskolepedagogisk utbildning är meriterande.

Ansökan

  • Din ansökan ska innehålla:
  • Personligt brev inklusive kontaktuppgifter
  • Meritförteckning/CV 
  • Redogörelse för eventuell pedagogisk verksamhet
  • Eventuell redogörelse för vetenskaplig verksamhet
  • Referenser inklusive kontaktuppgifter till två referenspersonerAnställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-01-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde augusti 2024
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-817-24
Kontakt
  • Apostolos Theos, 090-7866619
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2024-05-15
Sista ansökningsdag 2024-06-05

Tillbaka till lediga jobb