Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

International Office söker en internationell koordinator med uppgift att arbeta med handläggning och administration kopplad till utbytesprogram, studieavgifter och utbyten för studenter och personal. Anställningen avser ett vikariat på heltid under 6 månader med start 2024-08-01 eller enligt överenskommelse. 

Beskrivning

Internationalisering vid Umeå universitet bedrivs på många olika nivåer och omfattar medarbetare och studenter. International Office arbetar med universitetsgemensamma frågor inom internationalisering. I vårt uppdrag ingår ansvar för universitetets deltagande i flertalet utbytesprogram, nätverk och internationella samarbeten, studieavgiftsadministration, internationell studentrekrytering, internationell alumnverksamhet samt att stödja studenters och medarbetares mobilitet. Vi arbetar i nära samarbete med institutioner, fakulteter och andra enheter.

International Office är en självständig enhet inom universitetets förvaltning med 20 anställda. Vi kan erbjuda en dynamisk arbetsplats med spännande möten med studenter, lärare och samarbetspartner från hela världen.

Arbetsuppgifter

Tjänsten som internationell koordinator är en administrativ tjänst. I ditt arbete som internationell koordinator kommer du att involveras i ett flertal arbetsuppgifter vid International Office. I dina arbetsuppgifter kan bland annat följande ingå:

 • Handlägga stipendieutbetalningar kopplade till student- och personalmobilitet
 • Administrera ekonomi- och stipendiehantering gällande studieavgifter för internationella avgiftsbetalande studenter
 • Arbeta med ansökningar och rapporteringar, vad gäller studerandeutbyte och utbytesprogram
 • Informera, kommunicera och ge service till utländska utbytesstudenter
 • Informera, kommunicera och ge service till utresande studenter
 • Informera, kommunicera och ge service till fakulteter och institutioner vid universitetet

Kvalifikationer

Vi söker dig som har intresse för internationella frågor, gärna inom högre utbildning. Du har en examen från universitet/högskola. Vi ser gärna att du själv varit på internationellt utbyte. Därtill ser vi att du har:

 • relevant och aktuell erfarenhet av självständigt kvalificerat administrativt arbete
 • tidigare erfarenhet av administrativt arbete inriktat mot internationalisering inom universitet/högskola och kännedom om de regelverk som styr arbetet
 • goda datorkunskaper samt vana vid att arbeta med Excel eller liknande program
 • goda kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift och kunna använda engelska som arbetsspråk

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som har en professionell inställning till administrativt arbete med hög servicenivå i såväl interna som externa kontakter. Du har god initiativ- och organisationsförmåga med sinne för detaljer. Det innebär att du är flexibel och känner det  stimulerande att jobba i en miljö med varierande arbetsuppgifter och på olika nivåer. Arbetet kräver också att du är öppen och fungerar väl i arbete som utförs självständigt såväl som i grupp. 

Villkor

Anställningen avser ett vikariat på heltid under 6 månader med start 2024-08-01 eller enligt överenskommelse. Din ansökan skickas in via universitetets rekryteringssystem Varbi, och ska vara inkommen till Umeå universitet 2024-05-31. I denna rekrytering söker du enbart med ditt CV. I ansökningsformuläret kommer du att få svara på frågor om varför du söker den utlysta anställningen samt ge information om din kompetens och erfarenhet kopplat till den utlysta anställningen.  

Närmare upplysningar lämnas av enhetschef Ingrid Svensson, Tel: 070 - 588 10 27 e-post: ingrid.svensson@umu.se och biträdande enhetschef Helena Gradin, Tel: 090 -786 51 05, e-post: helena.gradin@umu.se. Vid frågor kring rekryteringsprocessen kontakta vår HR -specialist Therése Stark, therese.stark@umu.se.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-01, eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-819-24
Kontakt
 • Ingrid Svensson, 090-7865635
 • Helena Gradin, 090-7865105
Facklig företrädare
 • SACO, 090-7865365
 • SEKO, 090-7865296
 • ST, 090-7865431
Publicerat 2024-05-17
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb