Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Studentcentrum är en av elva enheter inom Universitetsförvaltningen och är universitetets sammanhållande resurs för utbildningsadministrativa och studentstödjande processer. På Studentcentrum arbetar 47 anställda inom fem olika verksamhetsområden; antagning, ladokgruppen, examina, studievägledning och riktat studentstöd samt studenthälsan.

Till verksamhetsområdet studievägledning och riktat studentstöd söker vi nu en studievägledare till vår mentorsverksamhet. Verksamhetsområdet har 11 anställda och erbjuder allmän studievägledning samt handlägger ansökningar om riktat pedagogiskt stöd för studenter med funktionsnedsättningar. Vidare ingår även ansvar för mentorsverksamhet för studenter med funktionsnedsättningar. Anställningen är en tillsvidareanställning som omfattar 75% deltid med start 2024-06-10, eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Arbetsuppgifter

Du arbetar med att ge personlig handledning i form av mentorstöd till studenter med funktionsnedsättningar, enskilt och i grupp. Du stöttar studenter kring studievanor gällande exempelvis planering, struktur och studieteknik. I arbetet ingår även att planera, utveckla och koordinera verksamheten samt samverkan med interna och externa parter. Därutöver ingår övriga administrativa uppgifter inom området. Du ingår i ett team bestående av två andra mentorer och samarbetar med samordnare som beviljar och rekommenderar stöd till studenter med funktionsnedsättningar samt vår allmänna studievägledning.

Krav och kvalifikationer

Vi söker dig som har akademiskt examen på lägst kandidatnivå inom relevant ämnesområde, företrädelsevis inom studie- och yrkesvägledning, beteendevetenskap, socialt arbete, arbetsterapi eller specialpedagogik.

Vi ser att du har minst två års relevant och aktuell kvalificerad yrkeserfarenhet inom exempelvis lärandemiljöer, som mentor, studiehandledare eller liknande, därtill har du kunskap och erfarenhet inom studieteknik, studievanor och akademiskt skrivande. Om du har erfarenhet från arbete som innebär att du har god kunskap om olika funktionsnedsättningar, gärna inom neuropsykiatriska området, ses det som meriterande.

En stor del av arbetet kräver mycket god förmåga att kommunicera både muntligt och skriftligt, främst på svenska men även engelska. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta utifrån ett lösningsfokuserat och motiverande förhållningssätt.

Som person är du lyhörd, utåtriktad och visar stort engagemang för människors olika utmaningar. Du är servicemedveten, självgående samtidigt som du har lätt för att samarbeta och har hög integritet. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Umeå universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Universitetet har ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss https://www.umu.se/jobba-hos-oss/

Villkor och ansökan

Anställningen som studievägledare med inriktning mot vår mentorverksamhet omfattar 75% deltid och gäller tillsvidare med start 2024-06-10, eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Din ansökan skickas in via universitetets rekryteringssystem Varbi och ska vara inkommen till Umeå universitet senast 2024-05-29. I denna rekrytering söker du enbart med ditt CV. I ansökningsformuläret kommer du att få svara på frågor om varför du söker den utlysta anställningen samt ge information om din erfarenhet/kompetens.

Närmare upplysningar om tjänsterna lämnas av områdeschef Martin Vikgren, e-post: martin.vikgren@umu.se eller tel: 090-786 56 42. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta HR-specialist Therése Stark, therese.stark@umu.se.

Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-06-10, eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-775-24
Kontakt
  • Martin Vikgren, 090-7865642
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2024-05-08
Sista ansökningsdag 2024-05-29

Tillbaka till lediga jobb