Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Beskrivning

Att öka unga mäns användning av sexuella och reproduktiva hälsotjänster kan minska osäkra sexuella aktiviteter, oönskade graviditeter och sexuellt överförbara infektioner (STI). Det kan också bidra till att främja och uppnå jämställdhet genom att utmana skadliga könsroller och attityder, vilket bidrar till bättre åtnjutande av sexuella och reproduktiva rättigheter för både kvinnor och män, delat ansvar för sexuell och reproduktiv hälsa och ökad jämställdhet. Detta är fokus för forskningsprojektet UM-UMO.

Syftet med detta projekt är att identifiera åtgärder/interventioner som kan bidra till att förbättra pojkars och unga mäns tillgång till sexuella och reproduktiva hälsotjänster inklusive ungdomsmottagningar.
Vi avser att sammanställa litteratur, kartlägga initiativ och studera individuella och strukturella faktorer som hindrar eller underlättar unga mäns användning av sexuella och reproduktiva hälsotjänster.

Projektet använder en mixad metoddesign inklusive kvantitativ och kvalitativ datainsamling och analys.

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara med och organisera projektet, granska och analysera relevanta vetenskapliga publikationer samt rekrytera och genomföra intervjuer och fokusgruppdiskussioner med nyckelpersoner. I arbetet ingår även viss kvantitativ analys och resultatspridning i form av artiklar och seminarier i samarbete med seniora forskare vid Institutionen för Epidemiologi och Global Hälsa.

Kvalifikationer

 • Högskoleutbildning omfattande minst 240 högskolepoäng varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå.
 • Mycket goda kunskaper i kvalitativ metodologi samt erfarenhet av att utföra litteraturöversikter.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
 • Erfarenhet av att skriva vetenskapliga artiklar/rapporter och kommunicera vetenskapliga resultat till det omgivande samhället.
 • Kunskap och färdigheter i epidemiologisk och statistisk dataanalys.
 • Erfarenhet av att använda STATA eller R för datahantering och analys.

Om anställningen

Anställningen är på heltid och tidsbegränsad 2024-08-15 - 2025-08-14, men det finns möjlighet att arbeta deltid om så önskas.

Ansökningsförfarande

En komplett ansökan ska innehålla följande:

 • Personligt brev med kortfattad beskrivning av erfarenheter som gör dig lämpad för befattningen och varför du är intresserad av anställningen.
 • Ett CV som beskriver akademisk utbildning och tidigare anställningar.
 • Examensbevis och betygsutdrag från högskolestudier samt andra relevanta examina.
 • Namn och kontaktinformation med e-postadresser för två referenser.

 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2025-08-29
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 240901
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-768-24
Kontakt
 • Mazen Baroudi, 090-7867554
Facklig företrädare
 • SACO, 090-7865365
 • ST, 090-7865431
Publicerat 2024-05-13
Sista ansökningsdag 2024-06-10

Tillbaka till lediga jobb