Umeå universitet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Samhällsnyttigt IT-proffs söker: erfaren Scrum Master 

Vill du vara med och stötta högre utbildning och samhällsviktig forskning med hjälp av IT? Nu söker vi en erfaren Scrum Master 

 

Bli en del av ITS  

Vi skapar samhällsnytta genom att stötta högre utbildning och forskning med IT i framkant. Tillsammans arbetar vi flexibelt och målstyrt i gränsöverskridande team där du möter många trevliga kollegor.   

Våra drygt 250 medarbetare jobbar ibland hemifrån och resten av tiden i våra nyrenoverade lokaler i Kunskapens Hus vid Umeå universitet. Här ställer vi upp för varandra när det krävs och här uppskattar vi olikheter och nya perspektiv.    

  

Ditt uppdrag  

Som Scrum Master hos ITS får du arbeta agilt i ett team som långsiktigt utvecklar system för att stötta högre utbildning i Sverige. Din roll är att coacha ditt team och dess individer för att ni som lag ska jobba bra tillsammans, nå målen och säkerställa en god leverans. Att få nya kunskaper och utvecklas som både team och individ är väldigt viktigt för oss, därför har vi kontinuerlig kompetensutveckling både i teamet och individuellt.  

Som Scrum Master hos oss kommer du att ingå i ett ledarnätverk och verka som en ledare för individerna i ditt team. Du kommer att jobba på plats i Umeå.   

 

Om dig  

Du är en naturlig relationsbyggare som äger förmågan att se varje teammedlem, dess betydelse och bidrag till helheten i varje projekt. Ditt intresse för människor är genuint och naturligt. Du drivs av att förbättra och förändra och vill vara med och göra skillnad. Du har en IT-relaterad akademisk examen, eller motsvarande. Du kan uttrycka dig obehindrat i tal och skrift på svenska.

Vid sidan av att leda individer och team ser vi att du är bekant med:    

 • Scrum    
 • Kanban    
 • SAFe    
 • Agil utvecklingsmetodik 

 

Vi är ITS

ITS är enheten för IT-stöd och systemutveckling vid Umeå universitet. Vår verksamhet handlar om att utveckla, förvalta och drifta viktiga IT-system och verktyg för universitet och högskolor i hela Sverige. Vi bär också det strategiska ansvaret för utveckling av IT-användningen vid Umeå universitet. Med våra 250 medarbetare är vi en stor och stabil arbetsgivare som erbjuder många möjlighet till karriärutveckling. Vi erbjuder alla medarbetare:  

 • Friskvårdsbidrag (upp till 2000 kr per år)  
 • Friskvårdstimme (varje vecka)   
 • Sjukvårdsersättning (ex för läkarvård, tandvård, psykologbehandling, sjukgymnast samt ersättning för läkemedel är receptbelagt och omfattas av högkostnadsskyddet)  
 • Semester upp till sju veckor per år  

 

Varmt välkommen till oss! För mer information besök ITS stöttar högre utbildning och samhällsviktig forskning med IT (umu.se)  

  

Ansök nu  

Välkommen med din ansökan senast den 7 juni.

För mer information kontakta gärna rekryterande ledare: mikael.lundquist@umu.se

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1938-23
Kontakt
 • Mikael Lundquist, 090-7865536
Facklig företrädare
 • SACO, 090-7865365
 • SEKO, 090-7865296
 • ST, 090-7865431
Publicerat 2024-05-17
Sista ansökningsdag 2024-06-07

Tillbaka till lediga jobb