Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Institutionen för tillämpad fysik och elektronik har idag ca 100 anställda och bedriver forskning inom områden såsom energiteknik, laserspektroskopi, medicinteknik samt elektronik och systemteknik. För mer information besök: https://www.umu.se/institutionen-for-tillampad-fysik-och-elektronik/forskning

Vi söker nu 1–2 första forskningsingenjörer i energiteknik med inriktning mot energieffektivisering. Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad 11 månader med tillträde 2023-12-01. Sista ansökningsdag är 2023-10-13.

Arbetsuppgifter

  • Pilottjänstens implementering och integration: Detta innebär utveckling eller utvidgning av pilotenergirådgivningstjänsten. Ansvarsområden inkluderar integration med auroral middleware-plattformen, genomförande av tester för att säkerställa interoperabilitet och underlätta replikering av tjänsten eller antagande av projektets tvärgående tjänster om det behövs.
  • Engagemang med intressenter: Huvudfokus är att bjuda in, engagera och kommunicera med regionala intressenter som är relevanta för pilottjänsten eller projektets övergripande tjänster. Detta inkluderar att presentera fördelarna med middleware, Auroral Open Calls och Auroral Academy.
  • Administrativa uppgifter: En avgörande del av denna roll innebär att delta i regelbundna arbetspaketsmöten, förstå och tolka e-postmeddelanden, prioritera uppgifter, samordna med den interna gruppen och förbereda regelbundna tekniska och ekonomiska rapporter.
  • Uppdatering av pilotstatus till projektconsortium: Detta innebär att tillhandahålla begärda material, såsom månatliga nyhetsbrev, pilotbroschyrer och att lämna uppdateringar om andra uppgifter och händelser relaterade till arbetspaketet.

Kompetenskrav
Du har doktorsexamen i energiteknik med inriktning mot energieffektivisering i byggnader eller motsvarande doktorsexamen som bedöms relevant för projektet.  Du behöver ha dokumenterade kunskaper om hantering av stora datormängder, simulering och statistisk analys av energianvändning och annan relaterad information. Erfarenhet av arbete i forskningsprojekt med externa partners samt vana att arbeta självständigt och lösningsorienterat krävs.  God kommunikativ förmåga i engelska, i såväl tal som i skrift, krävs då projektets resultat ska kommuniceras internationellt. Du har god förmåga att arbeta systematiskt, grundligt och självständigt likväl som att samarbeta med andra.

Villkor
Anställningen är på 100 % i 11 månader med tillträde 2023-12-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan
Du söker via e-rekryteringssystemet Varbi och ansökan ska vara inkommen senast 2023-10-13.

Ansökan ska bestå av följande handlingar:
   Personligt brev med kortfattad beskrivning av dig själv, en motivering till varför du söker anställningen samt dina kontaktuppgifter
•    Curriculum vitae (CV) 
•    Kopior av relevanta examensbevis och eventuella intyg
•    Beskrivning av dina framtida forskningsplaner som är relevanta för anställningen (max 3 A4-sidor)

Information
För ytterligare upplysningar om tjänsten kontakta: professor Weizhuo Lu, tel. 090-786 62 57,
e-post: weizhuo.lu@umu.se eller professor Thomas Olofsson, tel. 090-786 67 10, thomas.olofsson@umu.se.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-12-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1541-23
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-09-22
Sista ansökningsdag 2023-10-13

Tillbaka till lediga jobb