Handelshögskolan vid Samhällsvetenskapliga fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Vi söker två till fyra amanuenser till kursmodulerna Externredovisning (modul 3) och Ekonomistyrning (modul 4) som ingår i företagsekonomi A. Undervisningen sker på Campus. Välkommen med din ansökan senast 2023-10-06.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består i att inom ovan nämnda kursmoduler hjälpa till med övningsarbeten, gruppövningar med mera.

Behörighet

Anställning som amanuens regleras i Högskoleförordningen 5 kap. Bara den som är antagen till utbildning på grund- eller avancerad nivå får anställas som amanuens (HF 5 kap §10).

Kvalifikationer

Goda kunskaper inom redovisning och ekonomistyrning. Studier motsvarande termin 4 eller 5 på civilekonomprogrammet inklusive Företagsekonomi A. Erfarenhet av undervisning eller praktiskt redovisningsarbete är meriterande.

Villkor

Vi söker amanuenser under maximalt 10 veckor. Anställningen avser 15-30 % av en heltid. Lön enligt amanuensavtal.

Ansökan

Din ansökan ska vara inkommen via universitetets e-rekryteringssystem senast 2023-10-06. Ansökan ska innehålla en kort beskrivning av dig själv samt motivering till varför du söker tjänsten. Ansökan ska dessutom innehålla CV och ett intyg på studieresultat från Studentwebben.

Information

För mer information om anställningen kontakta Tobias Svanström, professor, tobias.svanstrom@umu.se.

Mer om Handelshögskolan

Som en internationellt respekterad, nationellt inflytelserik och regionalt förankrad del av Umeå universitet bidrar Handelshögskolan till samhällsutvecklingen genom utbildning och forskning av hög internationell standard.

I samspel med vårt omgivande samhälle bedriver vi utbildning och forskning som bidrar till individers förståelse, förmåga och ansvarstagande vad gäller samhällets utmaningar och betydelsen av hållbar utveckling. Vi är AACSB-ackrediterade och hållbarhetscertifierade enligt miljöledningsstandarden ISO14001.

Vi utbildar ansvarsfulla individer som med insikter i samhällets utmaningar, oavsett sin framtida yrkesroll, kan göra skillnad på såväl lokal som global nivå. Det gör vi genom att integrera lärande om och för hållbar utveckling i våra utbildningar. Forskningsmiljön medger både bredd och djup på ett sätt som uppmuntrar till initiering av nya forskningsområden samtidigt som etablerade områden upprätthålls och utvecklas.

Vi är ca 150 anställda fördelat mellan vårt kansli och våra enheter för företagsekonomi, nationalekonomi och statistik. Ca 3300 studenter passerar årligen våra kurser och program. Vi bedriver utbildning från grund- till forskarutbildningsnivå i företagsekonomi, nationalekonomi och statistik.

Enheten för företagsekonomi har ca 60 anställda. Vi bedriver forskning inom disciplinerna entreprenörskap, management, marknadsföring och redovisning/finansiering och tillsammans med näringsliv och samhälle. 

Läs mer om Handelshögskolan här: Handelshögskolan

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Tillträde 17 oktober eller enligt överenskommelse.
Löneform månadslön, lönesättning enligt lokalt avtal för amanuenser.
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad Avser ca 15-30% av en heltid
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1503-23
Kontakt
  • Tobias Svanström, professor, 090-7865526,tobias.svanstrom@umu.se 
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-09-18
Sista ansökningsdag 2023-10-20

Tillbaka till lediga jobb