Umeå universitet, Humanistisk fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Konsthögskolan tillhör den Humanistiska fakulteten och finns på Konstnärligt campus. Med 75 studenter, ett tiotal anställda och ett stort antal gästlärare är det en dynamisk och internationell miljö. Konsthögskolan har ett 3-årigt kandidatprogram (BFA) och ett 2-årigt mastersprogram (MFA). Internationella kontakter och utbyten är en viktig del av utbildningen. Varje sommar erbjuds två eller tre sommarkurser. Konstnärlig forskning har bedrivits vid institutionen i mer än ett decennium och är ett viktigt utvecklingsområde.

För mer information om vad vi gör, besök gärna institutionens hemsida

Intermittent anställning innebär att du kan bli erbjuden anställning under enstaka kortvariga
anställningstillfällen under en ramperiod. Anställningstillfällena tidsbegränsas med stöd av LAS 5 § 1 p.

Att stå till förfogande på detta sätt innebär att ett nytt anställningsförhållande inträder vid varje tillfälle du erbjuds och tackar ja till arbete.

Vi söker nu en lärare i fri konst som kan börja arbeta så snart som möjligt och 9 månader framåt från anställningens början när behov inom verksamheten uppstår.

Huvudsakliga arbetsuppgifter 
I anställningen ingår t. ex. undervisning på grundnivå på kandidatprogrammet i fri konst och sommarkurs i fotografi. Förutom undervisning ingår även undervisningsrelaterad administration samt planeringsmöten.

Undervisningen sker framför allt på campus men kan även vara nätbaserad.

Kompetenskrav
Behörig att anställas är den som har konstnärlig examen eller liknande inom ett område som är av betydelse för anställningens inriktning samt erfarenhet av att arbeta som curator. Du har undervisningserfarenhet från högskola eller universitet och erfarenhet av utbildningsadministration. Du är både initiativtagande och självgående, samtidigt som du är flexibel och har god samarbetsförmåga.

Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift samt förmåga att undervisa på dessa språk utgör ett krav för anställningen. 

Meriterande 
Det är meriterande om du har kunskaper i nätundervisning.

Övriga upplysningar 
Du skickar din ansökan via Umeå universitets e-rekryteringssystem Varbi. Ansökan ska vara inkommen senast 2023-02-15 och ska innehålla CV/meritförteckning och betyg/intyg. 

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av prefekt Per Nilsson, per.nilsson1@umu.se, 070 254 13 42.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Så snart som möjligt
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Intermittent anställning
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-131-23
Kontakt
  • Per Nilsson, prefekt, per.nilsson1@umu.se,0702541342
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • SEKO, 090-7865296
Publicerat 2023-02-01
Sista ansökningsdag 2023-02-15

Inapoi la locuri de munca vacante