Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

På institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering bedriver vi forskning och undervisning inom våra sex ämnesområden: Arbetsterapi, Fysioterapi, Geriatrik, Idrottsmedicin, Rehabiliteringsmedicin och Rättsmedicin.

Projektbeskrivning

Social aktivitet på recept är en för Sverige unik, innovativ, hälsofrämjande insats med målet att förebygga och minska ensamhetsproblematik bland seniorer. Social aktivitet på recept innebär ett systematiskt arbetssätt för att i primärvården identifiera ensamhet, kartlägga aktivitetsbehov och förskriva samt följa upp förskrivna sociala aktiviteter. 

Vår multidisciplinära forskargrupp bestående av kompetens inom arbetsterapi, etnologi, folkhälsa och omvårdnad har under flera år samarbetat runt och samskapat arbetsmodellen ”Social aktivitet på recept” tillsammans med primärvården och kommunal verksamhet. Projektet är nu i fasen för studier runt genomförbarhet och hälsoeffekter där testplatser runt om i Sverige kommer ingå. https://www.umu.se/forskning/projekt/social-aktivitet-pa-recept/ 

Arbetsuppgifter

För anställningen söker vi en engagerad, högt motiverad och ansvarstagande medarbetare som brinner för tillämpad hälsovetenskap och området aktivitet-hälsa-åldrande samt som vill utvecklas till en självständig forskare.

Du kommer tillsammans med övriga forskningsteamet arbeta med hela forskningsprocessen det vill säga allt från att organisera, planera och genomföra projektet. Dina arbetsuppgifter kommer därför bland annat att handla om att strukturera det vetenskapliga arbetet liksom att samla in, analysera och bearbeta data samt att publicera resultat. Projektet kommer att samla in och hantera både kvalitativa och kvantitativa data där till exempel programmen Excel, SPSS, MaxQDA kan användas för analysarbetet. 

Behörighet

Behörig att anställas som postdoktor är den som avlagt doktorsexamen, eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, inom arbetsterapi/fysioterapi/omvårdnad/folkhälsa/ etnologi/socialt arbete/psykologi/medicin. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. 

Den sökande ska ha: 
i) praktisk erfarenhet inom forskning från hälsovetenskap och/eller aktivitet-åldrande-hälsa området 
ii) färdigheter och erfarenhet från arbete med såväl kvalitativa som kvantitativa metoder
iii) goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Meriterande

Eftersom anställning som postdoktor utgör en meriteringsanställning för juniora forskare, riktar vi oss främst till den som har en doktorsexamen som inte är äldre än tre år räknat från sista ansökningsdag. 

Om det finns särskilda skäl kan den komma i fråga som avlagt doktorsexamen tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, klinisk tjänstgöring, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer eller andra liknande omständigheter, samt för ämnesområdet relevant tjänstgöring/uppdrag. 

Den sökande behöver vara välorganiserad och ha en god problemlösningsförmåga. Du behöver ha god samarbetsförmåga samtidigt som du målinriktat kan arbeta på egen hand och ta egna initiativ. Såväl muntligt som skriftligt behöver du kunna kommunicera projektets framsteg, både internationellt som nationellt, i vetenskapliga som populärvetenskapliga sammanhang inklusive sociala medier. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. 

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på heltid (alternativ omfattning kan diskuteras) i två år enligt villkor i avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor. Möjlighet till distansarbete finns.

 

Ansökan ska innehålla:

  • En kort beskrivning av forskningsintressen och motivering till varför du är intresserad av anställningen.
  • CV
  • Publikationslista
  • Examensbevis från forskarutbildning samt andra relevanta examina
  • Kontaktinformation till två referenspersoner

Ansökan ska vara skriven på svenska. Ansökan ska göras via vårt e-rekryteringssystem Varbi och vara inkommen senast den 15 februari 2023.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt ÖK
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-117-23
Kontakt
  • Ingeborg Nilsson, 090-7866133
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-01-18
Sista ansökningsdag 2023-02-15

Inapoi la locuri de munca vacante