Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Vi söker en registrator och erbjuder stimulerande arbetsuppgifter i en utvecklande arbetsmiljö.

Förvaltningsenheten Universitetsledningens kansli har ett 20-tal medarbetare.  Inom området för Registratur och arkiv arbetar åtta personer med dokument- och ärendehantering och ansvarar för universitetets övergripande diarieföring och arkivhantering. Vi ger också service och intern utbildning inom vårt verksamhetsområde. Vi har ett modernt arbetssätt och driver för närvarande ett projekt med syfte att införa e-arkivering vid Umeå universitet och är en aktiv del av universitetets projekt för Forskningsdatahantering.

Föräldraledighet vid enheten medför att vi behöver förstärka våra resurser inom Registratur och arkiv.  

Arbetsuppgifter:

Som en av den centrala förvaltningens registratorer har du ett inspirerande arbete som speglar den varierande arbetsplats som universitet utgör. Som registrator tar du hand om centralt inkommande post och e-post, diarieför handlingar och servar anställda och allmänheten inom vårt verksamhetsområde. Du deltar också aktivt i utvecklingen av rutinerna för, och kvalitetssäkringen av, myndighetens dokumenthantering samt utgör ett stöd till övriga delar av verksamheten på detta område. Arbetet sker i nära samarbete med universitets arkivarier.

Vi erbjuder dig:
En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet där det finns utrymme för egna initiativ och kreativa idéer. Umeå universitet erbjuder även möjlighet att kombinera stimulerande arbetsuppgifter med en livssituation i balans. Mer om Umeå universitets förmåner finner du genom att klicka här.

Vi söker dig som vill vara en del av vår enhet och som önskar utvecklas inom ditt ansvarsområde hos oss. Vidare ser vi att du har:

  • arkivarie- eller registratorsutbildning, eller annan högskoleutbildning som vi bedömer likvärdig, alternativt har mycket stor erfarenhet av registratorsarbete som gett dig förmåga att sätta in de praktiska kunskaperna i ett teoretiskt sammanhang.
  • mycket god datorvana och erfarenhet av vårt ärende- och dokumenthanteringssystem, W3D3, eller liknande system. 
  • lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Meriterande är:

  • erfarenhet från offentlig verksamhet.
  • erfarenhet av verksamhetsbaserad arkivredovisning och kunskaper inom för verksamhetsområdet relevanta juridiska rättsområden.

Som person är du noggrann och effektiv och ser till helheten för att nå verksamhetens mål. Du har mycket god samarbetsförmåga och skapar goda kontakter med övriga delar av verksamheten. Du är van vid att arbeta självständigt och systematiskt och är drivande i ditt arbete. Då arbetet innebär en stor del eget ansvar kommer din förmåga att prioritera mellan olika arbetsuppgifter att vara viktig.

Villkor:
Anställningen är på heltid och är ett vikariat till den 31 december 2023. Tillträde enligt överenskommelse.

Närmare upplysningar lämnas av:
verksamhetsansvarige Dennis Jakobsson, tel 090-786 51 24 eller enhetschef Chatarina Larson, tel 090-786 53 51.

Facklig information lämnas av:
SACO, tel 090-786 53 65, SEKO civil, tel 090-786 52 96 samt ST, tel 090-786 54 31.

Ansökan:
Din ansökan skickas in via universitetets rekryteringssystem Varbi, och ska vara inkommen till Umeå universitet senast den 10 februari 2023. 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-128-23
Kontakt
  • Dennis Jakobsson, 090-7865124
  • Chatarina Larson, 090-7865351
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-01-19
Sista ansökningsdag 2023-02-10

Tillbaka till lediga jobb