Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Institutionen för integrativ medicinsk biologi söker en ekonomiadministratör på heltid. Anställningen är en visstidsanställning under elva månader med start 2023-03-01 eller enligt överenskommelse, företrädesvis så snart som möjligt.

Beskrivning/Arbetsuppgifter

Som ekonomiadministratör kommer du att ingå i vår administratörsgrupp och ha ett nära samarbete med våra ekonomisamordnare. Du ger ett verksamhetsnära och konsultativt stöd vid institutionen och utöver sedvanligt förekommande administrativa uppgifter inom ekonomiområdet så består dina arbetsuppgifter av:  

 • Hantering av interna och externa leverantörs- och kundfakturor
 • Upprättande av fullkostnadskalkyler och projektuppföljning
 • Att ta fram underlag till, samt vara delaktig i upprättande av budget, budgetuppföljning och bokslut
 • Diarieföring, inventering och arkivering
 • Att generellt bistå personal och ledning i ekonomiska frågor

Därtill kan vissa personaladministrativa arbetsuppgifter ingå och arbetsuppgifterna kan komma att förändras samt anpassas efter din kompetens och verksamhetens behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en gymnasieexamen med inriktning mot ekonomiområdet eller motsvarande samt erfarenhet av ekonomiadministrativt arbete.  Om du därtill har erfarenhet av arbete i en akademisk miljö ses det som meriterande. Du har god datorvana med erfarenhet av Microsoft Office-programmen, främst Excel och företrädesvis ekonomisystem såsom Raindance. Institutionen är en internationaliserad arbetsplats varför du även ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Som person har du ett serviceinriktat förhållningssätt och har lätt för att samarbeta med andra både inom och utanför den egna arbetsgruppen. I arbetet är du strukturerad, noggrann, självständig och ansvarstagande. Det värdesätts högt om du har förmåga att ta egna initiativ, har god prioriteringsförmåga samt kan hitta lösningar till olika situationer som kan dyka upp under arbetets gång. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Villkor och ansökan

Tjänsten är en visstidsanställning under 11 månader med start 2023-03-01 eller enligt överenskommelse. Din ansökan registreras via e-rekryteringssystemet Varbi senast 2022-02-08. Ansökan ska vara skriven på engelska eller svenska och ska innehålla: 

 • Personligt brev med motivering till varför du söker anställningen
 • CV/Meritförteckning
 • Namn och kontaktuppgifter till två referenser. 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-03-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-126-23
Kontakt
 • Staffan Johansson, staffan.o.johansson@umu.se
Facklig företrädare
 • SACO, 090-7865365
 • SEKO, 090-7865296
 • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-01-19
Sista ansökningsdag 2023-02-08

Tillbaka till lediga jobb