Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Vid Kansliet för medicin arbetar ca 40 medarbetare inom tre områden; Utbildning, forskning och kommunikation, HR och ekonomi samt Området för läkarutbildning. Vi söker nu förstärkning med en fakultetssamordnare till Området för läkarutbildning. Skulle du trivas i en samordnande roll med varierade uppgifter och mycket kontakt med studenter och lärare? Sök då anställningen för att ingå i vårt team som arbetar med stöd till läkarutbildningarna vid Umeå universitet.

Arbetsuppgifter
Arbetet som fakultetssamordnare är brett och arbetsuppgifterna varierar från förändrings- och utvecklingsarbete till återkommande administrativa arbetsuppgifter. Denna roll utgör tillsammans med övriga medarbetare inom Området för läkarutbildning ett stöd för programledning, administratörer och lärare inom läkarutbildningen. Du kommer att vara direkt underställd områdeschefen för Området för läkarutbildning.

Som fakultetssamordnare fungerar du som ett kvalificerat stöd för det administrativa arbetet inom läkarutbildningen. I arbetet kommer du tillsammans med befintliga fakultetssamordnare och områdeschef att driva utveckling inom de administrativa processerna. Du arbetar tillsammans med områdets medarbetare för att hitta nya och förbättrade arbetsformer samt driver förändringsprojekt vid ex införande av nya systemstöd. Läkarutbildningen befinner sig i en expansiv utvecklingsfas och arbetsuppgifterna kan därför också komma att förändras över tid.

Kvalifikationer
Vi söker dig med en högskoleexamen på lägst kandidatnivå som arbetsgivaren bedömer relevant utifrån arbetets innehåll och i relation till din tidigare arbetserfarenhet. Du ska ha erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete samt ha erfarenhet av utvecklingsarbete. Goda kunskaper i Officepaketet är en självklarhet, liksom en god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift.

Då rollen är en samordnande funktion bör du ha lätt för att skapa dig en helhetsbild. Du ska kunna analysera, planera, och driva processer på uppdrag av chef eller programledning och i samverkan med både interna och externa medverkande. Arbetet innebär många kontakter vilket kräver integritet, god samarbetsförmåga och hög servicekänsla. Du är flexibel i ditt arbetssätt och kan arbeta självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande är erfarenhet av liknande arbete inom universitet eller högskola.

Villkor
Anställningen är tillsvidare på heltid med start enligt överenskommelse. Provanställning kan förekomma.

Ansökan
Fullständig ansökan innehåller:

  • CV
  • Personligt brev där du beskriver varför du passar för anställningen
  • Kopia på examensbevis

Ansökan ska vara inkommer i Umeå universitets rekryteringssystem senast den 8 februari 2023.

Vid frågor om anställningen är du välkommen att kontakta tillförordnad biträdande kanslichef Elin Enqvist, elin.enqvist@umu.se

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-123-23
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-01-18
Sista ansökningsdag 2023-02-08

Inapoi la locuri de munca vacante