Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Institutionen för informatik erbjuder ett stimulerande arbete vid vår IT-support. Vid institutionen bedrivs forskning och utbildning med fokus på digitalisering av samhälle, organisationer och interaktion i en internationell miljö.

Här får du trevliga arbetskamrater, stora möjligheter till kompetensutveckling inom befattningen och en stor variation av arbetsuppgifter tillsammans med teknikintresserade kollegor som brinner för IT, teknik och utveckling. Du kommer att arbeta tillsammans med andra systemadministratörer i team, både inom och utanför institutionen. Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid och du kan läsa mer om universitetets förmåner här: https://www.umu.se/jobba-hos-oss/formaner/

Arbetsuppgifter 
I rollen som systemadministratör kommer du att vara delaktig i arbetet med att driva och utveckla Mac och Linux- miljöer samt även i viss utsträckning Windows. Du kommer att medverka i installation, konfiguration, automatisering, och underhåll av datorer och utrustning samt tillhandahålla teknisk support till personal och studenter. I arbetsuppgifterna ingår även planering och inköp av datorer, IT-utrustning, licenser, programvaror etc samt arbete med IT-säkerhetsfrågor.

Du kommer arbeta i ett team tillsammans med vår nuvarande IT-support och motsvarande roller på institutionen för datavetenskap. Vi erbjuder således en miljö med kollegor som har likartade arbetsuppgifter och därmed finns också möjlighet till viss specialisering.

Arbetet kommer växla mellan olika arbetsuppgifter och även om arbetsuppgifterna är givna så har du frihet, med vidhängande ansvar, att utforma ditt arbete så att du löser dem på bästa sätt. Vi söker dig med ett tekniskt intresse som gillar att arbeta med den senaste tekniken och hänga med i branschens utveckling.

Om anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Placering är vid institutionen för Informatik

Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst gymnasieutbildning inom tekniskt område. Du ska vara allmänt teknikintresserad och kunna administrera system relaterade till en IT-miljö. Erfarenhet av systemadministration är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper där vi söker dig som kan grunderna inom systemadministration och är villig att lära dig mer och utvecklas. Du ska ha god samarbetsförmåga och gilla att jobba mot slutanvändare såväl som med serverdrift. Vi tror att du med enkelhet kan växla mellan olika arbetsuppgifter och har förmågan att hålla flera arbetsuppgifter igång samtidigt. Du är initiativrik, kreativ och med god förmåga till kommunikation. Du har goda kunskaper i svenska och engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Arbetsprov kommer att tillämpas som en del i rekryteringen

Institutionen för informatik 
Vid institutionen för Informatik bedrivs forskning och utbildning med fokus på digitalisering av samhälle, organisationer och interaktion. Digital teknik har blivit en möjliggörare för förändrade sätt att leva och bedriva verksamhet på. I vår forskning studerar vi dessa förändringar och förändringsprocesser och vi studerar samspelet mellan människa och teknik för att förstå teknikens möjligheter och dess begränsningar. I våra studier av digitalisering rör vi oss i många kontexter såsom offentlig sektor, media, spel, underhållning, finansbolag, entreprenörskap, IT-bolag, tillverkande industri och handel. Läs mer om vår forskningsmiljö på www.umu.se/informatik

Ansökan 
Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi.

Skicka in din ansökan redan idag, vi handlägger din ansökan omgående och kan komma att kalla till intervjuer löpande. Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde VT 2023
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-2058-22
Kontakt
  • Katrin Jonsson, Prefekt, katrin.jonsson@umu.se,090-7869387
  • Tina Lundmark, HR-samordnare, tina.lundmark@umu.se,090-7866438
  • Erik Grahn Järlund, erik.grahn.jarlund@umu.se,090-7865476
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-01-09
Sista ansökningsdag 2023-03-13

Inapoi la locuri de munca vacante