Umeå universitet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

ITS mission är att med fokus på verksamhetens bästa och med IT som stöd skapa de bästa möjliga lösningarna för infrastruktur, support och systemstöd och därigenom bidra till utmärkt forskning och utbildning. Hög kompetens och kvalitet på vårt arbete samt en stark utvecklingsvilja hos våra medarbetare, hand i hand med drivkraften för nyfikenhet och nytänkande som präglar universitetet, ger en stimulerande miljö med spännande utmaningar och teknik i framkant.

Vi fortsätter att växa och söker medarbetare som vill vara med att växa, påverka och utvecklas tillsammans med oss.

Att vara en del av ITS

Vi är en värderingsstyrd arbetsplats där våra medarbetare delar vår värdegrund och arbetar för att främja en utvecklande och inkluderande arbetsmiljö och kultur. ITS är en arbetsplats där man har möjlighet till utveckling, utmanande arbetsuppgifter samt möjlighet att påverka och ha roligt tillsammans. Vi tror på kompetensutveckling och kompetensöverföring och här erbjuds du möjlighet att tillsammans med några av de främsta inom IT i Umeå bidra till ett hållbart samhälle och bygga teknik för morgondagens studenter och banbrytande forskning.

Låter det som någonting för dig eller vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Välkommen att kontakta någon av våra medarbetare för mer information.

Just nu söker vi dig som vill arbeta som:

IKT-coach

Vill du vara med och skapa förutsättningar för anställda och studenter vid Umeå universitet att förbättra sina arbetssätt med hjälp av Microsoft 365?

Du kommer att jobba i ett tvärfunktionellt team som förvaltar och utvecklar vår digitala arbetsplats - Microsoft 365 - vid universitetet. Vi som arbetar i teamet har kompetenser inom systemutveckling, support, verksamhetsutveckling, kommunikation och projektledning.

Din roll i teamet kommer vara att hjälpa och stötta användarna i de verktyg som finns i Microsoft 365. Alla anställda och studenter vid universitetet har tillgång till Microsoft 365, så användarna är många och har varierade kompetenser, behov och arbetsområden.

Dina arbetsuppgifter kommer att utgå från användarnas behov. Det kan handla om att genomföra utbildningar och workshops, ge rådgivning i verktyg och att coacha användarna i deras arbetssätt. Det kan också innebära att ta fram informationsmaterial och stödmaterial i form av manualer och instruktioner.

Det här är en ny roll hos oss så det finns goda möjligheter att påverka hur den ska utformas.

Dina arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Kartlägga och prioritera behov av stöd inom Microsoft 365 hos våra användare.
  • Planera och genomföra utbildningsinsatser.
  • Vara rådgivare och stötta användare i de verktyg som ingår i Microsoft 365.
  • Ta fram stödmaterial.
  • Svara på ärenden i vårt ärendehanteringssystem.
  • Ansvara för vårt användarforum för Microsoft 365.

Om dig &  kvalifikationer

Du har en akademisk utbildning inom IT alternativt erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Du tar egna initiativ och kommer med förslag på lösningar till problem du identifierar. Du är ansvarstagande och kan självständigt driva dina arbetsuppgifter framåt samtidigt som du är en god lagspelare som fungerar väl i olika arbetsgrupper.

Du trivs med att prata inför folk och att hålla i workshops och utbildningar i både små och stora grupper. Du är nyfiken på andra människor och har lätt att skapa goda relationer med de du arbetar tillsammans med.

Du är duktig på att skriva och kan förklara krångliga tekniska saker på ett enkelt och pedagogiskt sätt.

Vår omvärld och teknik utvecklas ständigt och vi ser det som en självklarhet att du håller dig á jour med den tekniska utvecklingen, framförallt inom digitalisering och verktyg så som Microsoft 365.

För att trivas hos oss på ITS kommunicerar du obehindrat i tal och skrift på engelska och svenska.

Ansökan

Välkommen med din ansökan snarast möjligt, dock senast 2022-08-08.

Läs mer om ITS på www.umu.se/its eller ta gärna kontakt med oss för att få veta mer om hur det är att vara en del av ITS.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-08-15
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1159-22
Kontakt
  • Stefan Lundkvist, +46907869941
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2022-06-23
Sista ansökningsdag 2022-08-08

Tillbaka till lediga jobb