Umeå universitet, Umeå universitetsbibliotek

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

IT-avdelningen ansvarar för utveckling och drift av bibliotekets system och består idag av sex medarbetare samt åtta IT-studenter.  Arbetet drivs agilt i två team; systemutveckling och drift och IT-support. Systemutvecklarnas arbete bedrivs inom något av bibliotekets fem förvaltningsobjekt med sprintar om 4-5 veckor där uppdragen varierar från kortare jobb till längre projekt. I förvaltningsobjekten används PM3 som förvaltningsmodell.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som systemutvecklare hos oss erbjuds du en möjlighet att arbeta inom interaktion och design när det gäller bibliotekets användargränssnitt både för interna och externa applikationer.

Utvecklingen drivs i nära samarbete med verksamheten där anpassning till verksamhetens behov är en självklarhet för teamet.

Kompetenskrav

Vi söker dig som har högskoleexamen inom systemutveckling med inriktning mot interaktion och design.

Som person är du drivande, har god initiativförmåga och trivs med att arbeta i team. Du har en god förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska. Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper.

Meriterande kompetenskrav

  • Goda kunskaper om Linux, Apache, MySQL, PHP, HTML5, Javascript och CSS.
  • Erfarenhet av tillgänglighetsanpassning av webbplatser eller andra grafiska gränssnitt
  • Kunskaper om ramverken Laravel och Vue
  • Erfarenhet av responsiv webbutveckling, användbarhet och att arbeta agilt

Villkor

Anställningen avser heltid och gäller tills vidare, sex månaders provanställning kan komma att tillämpas. Umeå universitet tillämpar individuell lönesättning. Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan

Din ansökan ska vara inkommen via universitetets e-rekryteringssystem senast 2021-12-10. I rekryteringsprocessen förekommer intervjuer och referenstagning.

Närmare upplysningar lämnas av Avdelningschef IT Jan Gunillasson, 090-786 94 73, jan.gunillasson@umu.se. Har du frågor kring rekryteringsprocessen kan du kontakta Administrativ chef Hanna Rantamäki, 090-786 62 71, hanna.rantamaki@umu.se.

Facklig information lämnas av SACO Stefan Fleig, stefan.fleig@umu.se tel. 090-786 59 98, OFR-S Lena Folkesson, tel. 090-786 59 79 lena.folkesson@umu.se, SEKO 090-786 52 96.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1735-21
Kontakt
  • Jan Gunillasson, avdelningschef, 090 - 786 94 73
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 59 98
  • SEKO, 090-786 52 96
  • OFR-S, 090-786 59 79
Publicerat 2021-11-17
Sista ansökningsdag 2021-12-10

Tillbaka till lediga jobb