Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består av utveckling/optimering och implementering av olika optiska avbildningstekniker (mer specifikt optisk projektionstomografi (OPT), ”Light sheet fluorescence microscopy” (LSFM) och in vivo Raman mikrospektroskopi) för deras specifika användning inom diabetesforskning, samt analys, uttolkning och presentation av resultat. En stor del av detta arbeta kommer att innefatta utveckling och optimering av immunohistokemiska tekniker. Sökanden förväntas även delta i författandet av vetenskapliga arbeten och forskningsansökningar med en betydande grad av självständighet. Vidare ingår i arbetsuppgifterna att självständigt kunna presentera gruppens forskningsresultat vid nationella/internationella möten och konferenser samt att vid behov kunna arbeta som biträdande doktorandhandledare. Anställningen innefattar arbete med försöksdjur och material av humant ursprung.

Kvalifikationer
Filosofie Doktorsexamen i molekylär medicin, molekylär biologi, cellbiologi el. motsvarande. Dokumenterad praktisk och teoretisk kunskap avseende ovan listade avbildningstekniker (OPT och LSFM) och av immunohistokemiska tekniker i whole mount assays. Goda allmänna kunskaper i anatomi. Mycket god förmåga att uttrycka i tal och skrift på engelska samt erfarenhet av att kunna skriva vetenskapliga manuskript och forskningsansökningar. God datorvana; Photoshop, Office, statistikprogram etc. Erfarenhet av bildanalysprogram som Imaris, ImageJ etc. Genomgången kurs i försöksdjurskunskap är även ett krav för anställningen.

Övriga önskvärda kvalifikationer

Kunskap om bukspottkörtelns anatomi och relaterade sjukdomar (I synnerhet diabetes). Tidigare postdoktoral erfarenhet, gärna vid flera olika lärosäten, är meriterande.

Erfarenhet av ytterligare molekylära/biokemiska metoder än ovan nämnda är meriterande.

Villkor

Heltid, tidsbegränsad 1 år.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-01-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1680-21
Kontakt
  • Ulf Ahlgren, professor, ulf.ahlgren@umu.se, 090-786 50 55
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-11-15
Sista ansökningsdag 2021-12-05

Tillbaka till lediga jobb