Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

På institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering bedriver vi forskning och undervisning inom våra sex ämnesområden: Arbetsterapi, Fysioterapi, Geriatrik, Idrottsmedicin, Rehabiliteringsmedicin och Rättsmedicin.

Om projektet

Forskningsprojektet avser att utvärdera hur ett digitalt verktyg för chefer kan ge stöd i deras arbete för att hantera fysisk och psykisk ohälsa bland medarbetare. Det digitala verktyget utvecklas i samarbete med Prevent och prövas av chefer vid små och stora företag, inom offentlig och privat verksamhet, samt inom olika branscher.

Om anställningen

Anställningen avser heltid under två år, med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placeringsort är Umeå och anställningens placering är institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering, fysioterapi. På grund av rådande omständigheter med Covid-19 kan arbetet tillfälligt utföras på distans.

Arbetsuppgifter

I anställningen ingår att planera och genomföra forskning inom projektet, vilket inkluderar främst kvalitativ datainsamling, analys och rapportering av resultat. Förutom att du kommer att samarbeta i ett team med forskare från olika discipliner, kommer du även till stor del att koordinera och planera insatser i samverkan med externa parter i projektet. 

Den vi söker

Du som söker skall ha avlagt doktorsexamen inom för projektet relevant område, samt ha kunskap och erfarenhet av kvalitativa studier. Det är meriterande att ha erfarenhet av arbete och/eller forskning relaterat till projektets inriktning, såsom förebyggande- och/eller rehabiliterande arbete vid arbetsrelaterad ohälsa, processutvärderingar, samt erfarenhet av att arbeta i en tvärvetenskaplig miljö. Övriga kvalifikationer är att du måste vara svenskspråkig och bekväm med att arbeta självständigt och som del i en projektgrupp.

Behörighet

Behörig att söka är den som avlagt doktorsexamen, inom för projektet relevant område. I första hand bör den komma ifråga som avlagt doktorsexamen högst tre år före ansökningstidens utgång om inte särskilda skäl föreligger (så som föräldraledighet, klinisk tjänstgöring, sjukdom, förtroende uppdrag inom fackliga organisationer eller andra liknande omständigheter). 

Så här ansöker du

Du ansöker via vårt rekryteringssystem. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan. Din ansökan ska innehålla

 • Styrkt CV
 • Kort beskrivning av dina forskningsintressen, varför du är intresserad av tjänsten (ange aktuellt referensnummer) och hur du kan bidra till det aktuella projektet (max 3 A4)
 • Publikationsförteckning
 • Kopior av relevanta artiklar (max 5 st)
 • Kopior av relevanta examensbevis
 • Kopia på körkort
 • Kontaktuppgifter till minst två referenspersoner

Närmare upplysningar

Närmare upplysningar lämnas av universitetslektor Therese Eskilsson, tfn 090-7869138 eller therese.eskilsson@umu.se

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-363-21
Kontakt
 • Therese Eskilsson, 090-7869138,
Facklig företrädare
 • SACO, 090-786 53 65
 • SEKO, 090-786 52 96
 • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-03-10
Sista ansökningsdag 2021-04-30

Inapoi la locuri de munca vacante