Samhällsvetenskapliga fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Institutionen för informatik söker nu 1-3 projektassistenter som, inom ramen för institutionen och projekten ProcessIT, PACE och Användarcentrerade delnings­plattformar, kommer att arbeta i en satsning riktad mot nästa generations delningsplattformar inom institutionens experiment­miljö Sharing Lab. Det handlar här om digitala plattformar som möjliggörare av mer långsiktigt hållbara samhällen, genomsyrade av bl.a. cirkulära flöden, resurseffektiva livsstilar och starka delnings­kulturer, och av individer och organisationer som värderar tillgång högre än ägande, och gärna söker lösningar på komplexa utmaningar och problem i samverkan med andra. Anställningen är en tidsbegränsad anställning på heltid med start från maj/juni 2020 (eller enligt överenskommelse) till och med 2020-12-31 och placering är vid institutionen för informatik.

Arbetsuppgifter
I dina arbetsuppgifter ingår det att ta ansvar för egna pilotaktiviteter, men också vara ett strategiskt och praktiskt stöd till berörda projektledare och forskare, inom ramen för Sharing Lab och den satsning som där görs mot nästa generations delningsplattformar. Du kommer att arbeta med pilotprojekt och deras genomförande, men också aktiviteter så som events, idéworkshops, designsprintar, behovskartläggningar och clinics. Utöver detta kan arbetsuppgifterna omfatta studier,  analyser och rapportskrivande kopplat till globala delnings- och plattformstrender.

Genom att satsningen drivs inom ramen för institutionens verksamhet, samt i nära samverkan med ett flertal projektparter, ingår att initiera och upprätthålla en stor mängd kontakter och relationer med organisationer och personer, däribland studenter vid institutionen för informatik men även företags- och kommunrepresentanter, anställda inom informatik, enskilda testpiloter samt engagerade projektpartner.

En del av arbetet kan innebära resor inom Sverige, framförallt vid pilotgenomförande. Även administrativa arbetsuppgifter i samband med den dagliga verksamheten kan förekomma.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk examen, eller är i slutet av en akademisk utbildning med inriktning mot informatik, företagsekonomi eller liknande. Du har kunskap om och erfarenheter av delnings­­tjänster och delningsplattformar. Erfarenheter av institutionens Sharing Lab, samt av användarcenterade delningsplattformar inriktade mot städer och platser, är starkt meriterande. Det är även meriterande om du behärskar verktyg för webbdesign samt har erfarenhet inom kommunikation och relationsbyggande. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Du bör vidare ha lätt för att samarbeta, ha god planeringsförmåga och ordningssinne samt kunna arbeta självständigt och ta eget ansvar. Du bör också vara serviceinriktad och ha lätt att ta egna initiativ för en bra lösning på praktiska problem. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Institutionen för informatik
Vid institutionen för Informatik bedrivs forskning och utbildning med fokus på digitalisering av samhälle, organisationer och interaktion. Vårt ämne spänner över många applikationsområden såsom offentlig sektor, media, entreprenörskap, IT-bolag, tillverkande industri, handel mm. På grundnivå bedrivs institutionens undervisning i huvudsak på de tre programmen; systemvetenskap med inriktning mot design, interaktion och innovation, beteendevetenskap med inriktning mot IT-miljöer samt digitalmedieproduktion. På avancerad nivå ansvarar institutionen för mastersprogrammen i människadatorinteraktion och sociala medier, samt IT management. Mer om oss; http://www.umu.se/informatik.

Ansökan
Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi Välkommen med din ansökan!
Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Maj/juni 2020
Löneform Månadsvis
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-357-20
Kontakt
  • Per Leven, Projektledare, 090-786 70 65, per.leven@umu.se
  • Katrin Jonsson, Prefekt, 090-786 93 87,
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-03-03
Sista ansökningsdag 2020-04-30

Tillbaka till lediga jobb