Institutionen för molekylärbiologi

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Institutionen för molekylärbiologi söker en projektassistent till projektet "Storskalig funktionell analys av essentiella P.berghei gener". Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad till 6 månader med start 1 april 2020 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag 21 februari 2020.

Projektbeskrivning och arbetsuppgifter

Malariaparasiten orsakar sjukdom genom att invadera och växa inom röda blodkroppar (erytrocyter). I vårt labb utvecklar och applicerar vi genetiska screeningverktyg för att studera genfunktionen av malariaparasiter. Med hjälp av en metod som vi kallar streckkodssekvensering har vi tidigare kartlagt vilka av malariaparasiten Plasmodium berghei gener som är nödvändiga för att parasiten ska växa i blodströmmen av infekterade möss. Dessa nödvändiga gener utgör potentiella nya mål för anti-malariamedel och vacciner, men den molekylära funktionen hos de flesta av dessa är okända och många saknar några funktionella domäner för att vägleda studier. För att förstå deras funktion i stor skala kräver utveckling av nya genetiska verktyg och innovativa funktionella analysmetoder.

Projektet är en pilotstudie (6 månader) som syftar till att undersöka om det finns potential för mer utförlig studie som för ansökan om forskningsanslag för finansiering av ett doktorand eller postdoktor projekt.

Som projektassistent kommer Du under handledning av handledare

1). Utveckla nya funktionella analysmetoder som syftar till att karakterisera de olika stadierna av P. berghei intra-erythrocytisk utveckling.

2) Undersöka lämpligheten av nya funktionella analysmetoder för storskalig genanalys genom att använda streckkodssekvensering.

Som projektassistent kommer du att använda GIBSON assembly, Gateway teknologi, transfektioner av parasiter, FACS, cell sortering och mikroskopi, och dokumentera och presentera resultaten.

För frågor om anställningen kontakta Ellen Bushell, epost: ellen.bushell@umu.se

Kvalifikationer

Universitetsexamen motsvarande magisterexamen i molekylärbiologi (eller liknande forskningsområden) från ett europeiskt universitet vid tidpunkten för rekryteringen (240 hp) är ett krav. Vidare krävs dokumenterad erfarenhet av molekylärbiologi inklusive DNA-hantering och manipulation, samt tidigare erfarenhet av att odla och genetiskt manipulera malariaparasiter. Vi söker en person som är entusiastisk och intresserad av malaria och experimentell genetik. Du ska ha mycket god kunskap i att kommunicera och skriva på engelska.Vi söker en mycket motiverad person som har förmåga att jobba produktivt i ett team. Du skall ha excellent förmåga att kunna kommunicera med mer seniora forskare och granskare.

Ansökan

Du ansöker genom vårt rekryteringssystem senast 21 Februari 2020. Din ansökan ska innehålla följande dokument skrivna på engelska eller svenska:

• CV med information om utbildning, förteckning över tidigare och nuvarande anställningar, och en lista över vetenskapliga publikationer.

• Ett följebrev som beskriver forskningserfarenhet och forskningsintressen samt motivatering varför du söker tjänsten.

• Kontaktuppgifter för en till tre referenspersoner.

Välkommen med din ansökan!

Mer om oss

Bushell labb är del av The Laboratory for Molecular Infection Medicine Sweden (MIMS, www.mims.umu.se) och Umeå Centre for Microbial Research (UCMR, www.ucmr.umu.se), en interdisciplinär forskningsmiljö med mer än 50 forskargrupper som utför grundforskning av i högsta klass och driver utveckling av nya teknologier i mikrobiologi och infektionsbiologi.

Mer information om oss finner du på: www.mims.umu.se/groups/ellen-bushell, www.ucmr.umu.se och www.umu.se/molbiol.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2020-09-30
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-04-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-231-20
Kontakt
  • Ellen Bushell, Forskare, ellen.bushell@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-02-14
Sista ansökningsdag 2020-02-21

Tillbaka till lediga jobb