Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Vid Institutionen för omvårdnad, som har ett hundratal anställda, bedrivs utbildning till sjuksköterska och röntgensjuksköterska, specialistutbildningar för sjuksköterskor, barnmorske-, magister- och masterutbildning samt utbildning på forskarnivå/forskning inom ämnena omvårdnad, radiografi samt sexuell och reproduktiv hälsa.

Nu söker vi en doktorand för arbete i forskningsprojektet Standardiserade vårdförlopp och dess betydelse för tillgänglighet inom cancervården– sjukvårdens och patienternas perspektiv. Vi vill undersöka hur införande av standardiserade vårdförlopp i cancervården påverkar sjukvården och patientens tillgång till vård och upplevelse av vård. För att studera detta använder vi såväl kvalitativa som kvantitativa metoder.

Kvalifikationer för doktorandprojektet

Högskoleutbildning omfattande 240 hp varav minst 60 hp på avancerad nivå inom omvårdnad. Legitimation som sjuksköterska är ett krav. Även grundläggande kunskaper i olika analysmetoder och goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav.  Att ha erfarenhet inom forskningsfältet samt erfarenhet av arbete med kvantitativ och kvalitativ metod är meriterande. Arbetet kräver att du är ansvarsfull, utåtriktad och flexibel i ditt arbetssätt, har lätt för att ta egna initiativ och kunna arbeta självständigt, men även har god förmåga att samarbeta med andra. Samarbetspartners förekommer såväl inom som utanför Umeå universitet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Särskild behörighet

För att kunna antas till utbildning på forskarnivå krävs att den sökande har:

 • nödvändiga kunskaper från högskoleutbildning eller motsvarande utbildning
 • erfarenhet som bedöms i relation till forskarutbildningsområdet nödvändiga språkkunskaper i engelska, både skriftliga och muntliga kunskaper avses.

Bedömning av dessa kunskaper görs genom att en tilltänkt doktorand presenterar forskningsplan på engelska inför en av institutionsledningen utsedd forskarutbildningsgrupp.

En fullständig ansökan ska innehålla:

 • Personligt brev som sammanfattar ditt vetenskapliga intresse och motiverar varför du söker anställningen, max 1500 ord.
 • CV/meritförteckning
 • Examensbevis (styrkta kopia)
 • Uppsatser/övriga publikationer
 • Kontaktuppgifter till två referenspersoner
 • Övriga meriter med relevans för anställningen

Dokument ska bifogas elektroniskt i Word- eller PDF-format. Ofullständig ansökan kommer inte att behandlas.

Anställningsform och omfattning: doktorandtjänst, heltid

Tillträdesdag: Snarast möjligt

Löneplacering/typ av tjänst: Löneplaceringen sker enligt fastställd lönestege för doktorandtjänst.

Övrig information http://www.medfak.umu.se/utbildning/utbildning-pa-forskarniva/doktorandhandboken/

 

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-119-20
Kontakt
 • Senada Hajdarevic, senada.hajdarevic@umu.se, 090-786 91 24
Facklig företrädare
 • SACO, 090-786 53 65
 • SEKO, 090-786 52 96
 • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-01-24
Sista ansökningsdag 2020-02-16

Inapoi la locuri de munca vacante