Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

På Institutionen för strålningsvetenskaper forskar och undervisar vi inom ämnena radiofysik och medicinsk teknik, onkologi samt diagnostisk radiologi. Vi har internationellt erkända forskningsmiljöer där bredden av ämnesområden möjliggör innovation och samarbete över gränser. De flesta av våra forskare och lärare arbetar kliniskt i våra lokaler på NUS - mitt i verksamheten.

Läs mer om institutionen på Institutionen för Strålningsvetenskaper (umu.se)

Vi välkomnar ansökningar till en postdoktortjänst inom integrativ molekylär epidemiologi (kolorektalcancer), vid Institutionen för strålningsvetenskaper, Umeå universitet, Sverige. Anställningstiden är två år och avser heltid med start hösten 2019 eller enligt överenskommelse.

Projektbeskrivning:

Forskningsprojektet har som mål att identifiera, urskilja och validera nya risk- och diagnostiska biomarkörer för kolorektalcancer. Att kombinera mätningar av biomarkörer från blod med förfinad riskprofilering kan leda till personligt anpassad kolorektalcancerprevention och screening. Detta genom att identifiera högriskindivider för tidigare och mer frekvent koloskopi.

Projektet använder sig av prediagnostiska blodprov, inklusive unika samlingar med upprepade prediagnostiska mätningar samt mätningar tagna före och efter diagnos från samma patient. Analyserna spänner från breda generella “omics” teknologier som metabolomik och riktad proteomik till utvalda kandidatmarkörer från litteraturen.

Det kommer även finnas möjlighet att utveckla egna forskningsidéer, inom ramarna för projektet, genom att utnyttja resurser från svenska, europeiska och internationella kohorter och konsortier.

Behörighet och andra kvalifikationer:

Den sökande skall för att vara behörig ha doktorsexamen, eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, inom statistik, epidemiologi, bioinformatik, genetik eller liknande ämne vid tidpunkten för rekryteringen. I första hand bör den komma ifråga som avlagt examen högst tre år före ansökningstidens utgång. Om det finns särskilda skäl kan den komma i fråga som avlagt doktorsexamen tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet eller klinisk tjänstgöring, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer eller andra liknande omständigheter.

Den sökande måste ha erfarenhet av biostatistik och bioinformatiska tillämpningar på stora dataset samt ha mycket goda kunskaper i R/Bioconductor.  Mycket goda kunskaper i skriftlig och muntlig engelska är ett krav. Erfarenhet från statistisk modellering (kontinuerliga och binära utfall) med stora mängder kovariater, upprepade mätningar och utvärdering av prediktiv precision är en stor fördel. Detsamma gäller författarskap på vetenskapliga publikationer inom molekylär epidemiologi.

Vi letar efter en högt motiverad forskare som är snabb på att lära sig och som tidigare har demonstrerat förmågan att arbeta produktivt både självständigt och inom ett multidisciplinärt team. Företräde kommer att ges till kandidater med stark analytisk och kommunikativ förmåga. Se Bethanys PubMed länk för exempel på gruppens forskning:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Van+Guelpen+B

Ansökan:

Ansökan måste innehålla

  • En kort beskrivning av forskningsintressen (max 1 A4) och motivering till varför du är intresserad av tjänsten.
  • CV
  • Examensbevis från forskarutbildning samt andra relevanta examina
  • Kontaktinformation till två referenspersoner

Övrig information:

För ytterligare information var god kontakta biträdande universitetslektor Bethany Van Guelpen: bethany.vanguelpen@umu.se

Ansökan måste färdigställas med hjälp av Umeå Universitets webbaserade ansökningssystem. Sista ansökningsdag är 2019-09-16, men rekrytering sker löpande.

 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-538-19
Kontakt
  • Bethany Van Guelpen, 090-785 28 09
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-03-27
Sista ansökningsdag 2019-09-16

Tillbaka till lediga jobb