Umeå universitet, Umeå universitetsbibliotek

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Bibliotekarie vid Umeå universitetsbibliotek, 100 %, vikariat

Ökade krav på fri tillgång till vetenskapliga publikationer och forskningsdata samt publiceringens betydelse vid tilldelning av forskningsmedel gör att bibliotekets publiceringsverksamhet har fått en allt viktigare funktion i universitetets infrastruktur. Där ingår arbete med kvalitetssäkring av metadata, publiceringsstöd och bibliometriska analyser.

Ditt nya arbete:

Du kommer att arbeta med forskarstöd och publiceringsfrågor vid Umeå universitetsbibliotek. Det innebär arbete med metadata i UmU:s publiceringssystem DiVA (Digitala Vetenskapliga Arkivet), undervisning om open access och publiceringsfrågor samt support till forskare, studenter och administrativ personal. Du deltar i teamets arbete med utveckling av forskarstödet. Även passtjänstgöring ingår i arbetsuppgifterna.

Vi söker dig som har:

  • Akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande
  • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska, såväl skriftligt som muntligt
  • Intresse för vetenskaplig kommunikation

Meriterande är:

  • Kunskaper om publiceringssystem
  • God pedagogisk kunskap
  • Erfarenhet av arbete på forskningsbibliotek samt kännedom om arbetsformerna inom universitet och högskola

Vi söker dig som har en hög serviceanda och fallenhet för utåtriktat arbete. Du har teamkänsla samtidigt som du kan arbeta självständigt. Vi tror också att du är flexibel, ansvarstagande och har god initiativförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet. Anställningen är ett vikariat till och med 2018-06-30. Tillträde den 1 september 2017 eller enligt överenskommelse.

Umeå universitetsbibliotek är med sina ca 110 medarbetare ett av Sveriges större forskningsbibliotek och en central strategisk resurs för all forskning och utbildning vid Umeå universitet. Biblioteket består av Universitetsbiblioteket (UB), Forskningsarkivet, Medicinska biblioteket, biblioteket vid Konstnärligt campus, biblioteket vid Campus Örnsköldsvik samt avdelningen för Universitetspedagogik och lärandestöd. Biblioteket servar i första hand universitetets studenter, lärare och forskare, men är även öppet för allmänheten.

Närmare upplysningar lämnas av:

Avdelningschef Mats Almkvist, Vetenskaplig kommunikation 090-786 91 77 mats.almkvist@umu.se

Fackliga företrädare är: för SACO Stefan Fleig, 090-786 9491 stefan.fleig@umu.se

för ST Lena Folkesson 090-786 5979 lena.folkesson@umu.se

Varmt välkommen med din ansökan senast 4 augusti!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 september 2017 eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1267-17
Kontakt
  • Mats Almkvist, Avdelningschef , 090-786 91 77
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 9491
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 5979
Publicerat 2017-06-22
Sista ansökningsdag 2017-08-04

Inapoi la locuri de munca vacante