Umeå University, Faculty of Medicine

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Beskrivning

Vi utlyser en anställning som postdoktor till Institutionen för omvårdnad i projektet ”Utvärdering av faktorer som kan förändra och prediktera smärtupplevelse”. 

Anställningen är på heltid i två år med tillträde enligt överenskommelse. Ansök senast 2023-04-30.

Projektbeskrivning 

Syftet med projektet är att undersöka om stress och ångest påverkar smärtupplevelser och om det är associerat med neurokemiska nivåer i hjärnan. Två transmittorsubstanser (GABA och glutamat) kommer att mätas i två smärtrelaterade hjärnregioner med hjälp av spektroskopi. Projektet är tvärvetenskapligt och forskargruppen består av forskare med kompetens inom olika områden och i samarbete med Umeå center for Functional Brain Imaging (umu.se)

Arbetsuppgifter

I arbetet ingår datainsamling, statistiska analyser, manusarbete samt att medverka vid metodutveckling och utformning av studiedesign. 

Behörighet

Behörig att anställas som postdoktor är den som avlagt doktorsexamen inom omvårdnad/medicin/fysioterapi/psykologi/radiografi eller liknande. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Du som söker anställningen ska kunna sammanfatta och presentera resultat vid vetenskapliga möten samt skriva vetenskapliga publikationer och ha goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift.

Eftersom anställning som postdoktor utgör en meriteringsanställning för juniora forskare, riktar vi oss främst till den som har en doktorsexamen som inte är äldre än tre år räknat från sista ansökningsdag. Om det finns särskilda skäl kan den komma i fråga som avlagt doktorsexamen tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, klinisk tjänstgöring, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer eller andra liknande omständigheter, samt för ämnesområdet relevant tjänstgöring/uppdrag.

Meriterande

Vi söker en driven motiverad medarbetare med god erfarenhet av statistiska analyser och studiedesign. Erfarenhet av forskning/kunskap inom området smärta eller magnetkamera/spektroskopi är en merit. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du som söker bör kunna svenska, ha hög fokus på arbetsuppgiften, arbeta tydligt och strukturerat samt ha god förmåga att kunna lösa problem. Du bör kunna ta egna initiativ och samtidigt kunna samarbeta. 

Mer om anställningen

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på heltid i två år enligt villkor i avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor.

Ansökan

Ansökan ska innehålla:

  • En kort beskrivning (ca en A4) av tidigare forskningserfarenhet, forskningsintressen och motivering till varför du är intresserad av projektet.
  • CV
  • Tidigare anställningar
  • Publikationslista
  • Examensbevis från forskarutbildning samt andra relevanta examina
  • Kontaktinformation till två referenspersoner

Ansökan ska vara skriven på svenska eller engelska. Ansökan ska göras via vårt e-rekryteringssystem Varbi och vara inkommen senast den 2023-04-30.

Vid frågor om anställningen vänligen kontakta Dr Lenita Lindgren, lenita.lindgren@umu.se

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-472-23
Kontakt
  • Lenita Lindgren, forskningsledare, 090-7867616
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-03-15
Sista ansökningsdag 2023-04-30

Tillbaka till lediga jobb