Umeå universitet, Lärarhögskolan vid Umeå universitet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Beskrivning

Vid Lärarhögskolan finns ett kansli med 23 medarbetare inom VFU-samordning, utbildnings- och forskningsledning, ekonomi, administration, kommunikation och studievägledning. Lärarhögskolan driver även en forskarskola inom det utbildningsvetenskapliga området som inkluderar forskarstuderande och handledare från hela universitetet. Forskarskolan har en internationaliseringsprofil och verkar för att skapa en kreativ och sammanhållen forskarutbildningsmiljö i utbildningsvetenskap vid Umeå universitet.

Vi söker nu en medarbetare på heltid till Lärarhögskolans kansli. Anställningen är tills vidare, med tillträde den 1 maj 2023 eller enligt överenskommelse. Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas.

Tycker du att det är roligt att arbeta administrativt och samordnande samt är intresserad av utbildningsfrågor, varmt välkommen med din ansökan!

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I din anställning arbetar du med administrativa uppgifter inom utbildning på grund- och avancerad nivå. Arbetet innebär handläggning av ansökningar, behörighetsgranskning, individuella studieplaner samt kommunikation med presumtiva och befintliga studenter. I arbetsuppgifterna ingår också arbete i administrativa stödsystem samt att kommunicera med kursgivande institutioner, andra parter inom universitetet och med andra lärosäten. I arbetet igår även handläggning av ärenden, remisshantering, beslut och att delta i genomförandet av utredningar samt uppföljnings- och utvecklingsarbete.

Arbetsuppgifterna genomförs med hög grad av självständighet och i nära samarbete med andra handläggare, med utbildningsledare och studievägledare samt med motsvarande funktioner vid andra lärosäten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleexamen för anställningen. Du har vidare aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av administrativt arbete och samordning inom offentlig verksamhet. Arbetet kräver att du har god förmåga till muntlig och skriftlig kommunikation i både svenska och engelska. Du har vidare goda färdigheter i Office 365.

Vidare söker vi dig som har mycket god administrativ och organisatorisk förmåga, där du är strukturerad och noggrann i ditt arbetssätt. Arbetet ställer krav på att du är självgående i hur du organiserar och prioriterar så att du kan hantera arbetsflöden även under tidspress.  Du är därför flexibel i ditt arbetssätt och kan därmed anpassa dig till ändrade omständigheter och har förmåga att hantera tillfälliga arbetstoppar. För rollen krävs att du har god samarbetsförmåga och servicekänsla då du kommer ha kontakt med många personer både internt och externt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande för anställningen är erfarenhet av relevant arbete inom universitets- och högskolesektorn.

Villkor

Anställningen är tills vidare, med tillträde den 1 maj 2023 eller enligt överenskommelse. Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde den 1 maj 2023 eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-219-23
Kontakt
  • Malin Larsson, kanslichef , 090-7867108,malin.larsson@umu.se
  • Anna-Karin Lidström Persson, utbildningsledare , 090-7866479,anna-karin.lidstrom-persson@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-02-02
Sista ansökningsdag 2023-02-23

Tillbaka till lediga jobb